Kultur

Lægen tog fejl

19. februar 2011 af Joan Andersen
Stephanie trodsede lægernes dom
Foto: Kanal 4/Andre Thorup
Foto: Kanal 4/Andre Thorup

- Du kan ikke blive gravid! Der er ingen grund til at bruge prævention. Så kontant var meldingen fra lægen i 2008. Stephanie Jensen fra Skærbæk i Sønderjylland vidste allerede som 15-årig, at hun ville have børn, så hun var knust over den barske besked. Men hun begyndte at indstille sig på et liv uden børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg fik en lille chihuahua- hund i stedet for, som jeg gik og gav tøj på og sådan noget, fortæller den 19-årige pige. Men da hendes mormor døde for et halvt år siden, havde hun en underlig drøm. - Jeg drømte, jeg var gravid. Min menstruation var godt nok ikke udeblevet, men jeg købte et par graviditetstest i Netto. Inden begravelsen tog jeg testen. Der var kun en streg, fortæller hun. Selvfølgelig var hun ikke gravid, det var jo bare en drøm, tænkte den unge pige og tog til sin mormors begravelse.

Video: Hør deres gode råd om forældrerollen

- Efter begravelsen var der pludselig to streger på testen, så jeg tog en test mere dagen efter. Den viste også kun en streg. Men to timer efter viste den to streger. Vi tænkte, om det måske var, fordi vi havde købt de billige test i Netto, så jeg bestilte tid hos lægen, fortæller Stephanie. Fire dage senere hos lægen var der ingen tvivl.

Stephanie var gravid. - Jeg blev meget forbavset. Jeg har cyster på æggestokkene, PCO, så jeg kunne jo ikke blive gravid, siger Stephanie, der dengang kun havde kendt kæresten Jesper i et par måneder. Hun valgte at få barnet, for det kan meget vel være hendes eneste chance for nogensinde at blive mor. Jesper er i forvejen far til en lille dreng, som har sin første fødselsdag i februar.

Læs også: Hannah går amok på kæresten

Stephanie er nu 24 uger henne. Fødslen er sat til 26. maj. - Vi er meget spændte på, om det er en dreng eller pige. Sidst jeg var til scanning, kunne vi ikke se det, for navlestrengen sad mellem benene. Jeg hoppede, de forsøgte at få barnet til at rykke sig lidt, men det hjalp ikke, så vi ved ikke noget endnu, siger hun. Stephanie er moden af sin alder og vant til at klare sig selv.

Hun flyttede hjemmefra som 16-årig og har klaret sig selv siden. Hun og Jesper var venner i tre et halvt år, inden de blev kærester for snart syv måneder siden. De flyttede sammen med det samme. I De unge mødre på Kanal 4 ser vi, at Stephanie og Jesper går fra hinanden. Bruddet varede heldigvis kun fire dage.

- Vi havde en lille krise, siger Stephanie og forsikrer, at alt ånder fred og ro på hjemmefronten.

Sponsoreret indhold