Kultur

Line Sofie fra De unge mødre har skiftet køn

14. marts 2013 af Jannie Øberg / Foto: Kristine Havemann
I denne uge kan man i Se og Hør læse at Line Sofie fra De unge mødre har valgt at skifte køn, og nu kalder sig Esben.
Line Sofie inden hun blev Esben
Line Sofie inden hun blev Esben

Line Sofie Petersen fra de unge mødre, som er mor til drengen Aksel, har ifølge Se og Hør for nyligt fået foretaget en operation, hvor hun har fået fjernet sine bryster. Hun har ligeledes valgt at klippe sit hår drengekort og har taget navnet Esben.

Line Sofie har tilsyneladende længe følt sig som en mand, og hun bekræfter da også over for Ude og Hjemme, at det er rigtigt, hun har valgt at skifte køn. Hun ønsker dog ikke at udtale sig nærmere på nuværende tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Hannah Melissa udleveret af kæresten til Se og Hør

De unge mødres tatoveringer

Se det store tatoo-galleri her >>.

Åben om sit kønsskifte

Ifølge Se og Hør har Line Sofie længe været aktiv på forummet www.dubii.dk, hvor De unge mødre er et populært debatemne. Her skulle Line Sofie have talt åbent og ærligt omkring sit kønsskifte, og hun har bl.a.
skrevet:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Aksel har haft lang tid til at vænne sig til det gradvist (kønsskiftet, red.), og det falder ham tilsyneladende meget naturligt. Jeg har i øvrigt allieret mig med en børnepsykolog, som kan give råd, hvis det skulle blive nødvendigt, skriver hun under navnet Two-Spirit Petersen.

Aksel kalder hende stadig mor

Hverdagen har eftersigende ikke forandret sig synderligt for den unge mor eller sønnen Aksel.
- Det er jo ikke fordi, vores liv har forandret sig, fordi jeg har skiftet navn. Aksel kalder mig mor eller Esben, ligesom det passer ham, skulle hun have skrevet på www.dubii.dk.

Om Line Sofie - eller Esben - fortsat kan være med i De unge mødre, nu hvor hun er blevet "far" i stedet for "mor" vides endnu ikke, da hverken hun eller eller SBS har ønsket at udtale sig.

Læs masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Se galleriet med de nye unge mødre i galleriet nedenfor, og læs mere om hvad du kan forvente af sæson 16, når De unge mødre ruller over skærmen på Kanal 4!

Sponsoreret indhold