Kultur

Man gjorde et barn fortræd

15. maj 2012 af Joan Andersen
Sand TV har fulgt Stine Hesselholdt, fra hun som 17-årig blev gravid, til hun i dag er løsladt fra fængslet, fremmedgjort for sine børn. De bor nu hos to forskellige plejefamilier.

- Benjamin ved ikke, jeg er hans mor. Og Isabella ved det heller ikke. Nogle andre er hendes forældre nu. Ordene kommer som en konstatering, en hård og smertelig konstatering fra 23-årige Stine Hesselholdt fra Holbæk, som vi kender fra programmet De unge mødre på Kanal 4.

På blot to år er hendes liv forandret fra lykke og idyl til afmagt og ensomhed. Den 3. maj 2010 blev hendes søn Benjamin på blot fire måneder hasteindlagt, fordi han pludselig stoppede med at trække vejret. Et kamerahold var tilfældigvis med.

Lille Benjamin og hans bekymrede mor blev filmet, mens lægerne scannede ham og fik den grusomme mistanke: Benjamin var blevet rusket. Nogen havde rusket den lille dreng så voldsomt, at han var tæt på at dø.

- Jeg føler mig som verdens dårligste mor, at jeg ikke kan passe godt nok på mine børn, sagde Stine til kameraet, da hun fik den voldsomme nyhed.

- Jeg synes, det er urealistisk, at nogen skulle have gjort det mod mit barn, fortsatte hun. For en sikkerheds skyld afbrød hun forholdet til Benjamins far, Benno. Hun havde ingen anelse om, hvem der havde gjort hendes søn fortræd.

Se video: Stine taler ud om ruskevold

Læs også: Hannah taler ud om tvangsfjernelse

Fængslet i halvt år
Da Benjamin fik endnu et anfald, mens Stine besøgte ham på børnehjemmet omgivet af pædagoger, tog sagen en uventet drejning. Stine blev anholdt. Sigtet for forsøg på manddrab på sin lille dreng.

Sigtelsen blev senere ændret til vold af særlig farlig karakter, men resultatet var det samme. Stine blev varetægtsfængslet. I et halvt år sad hun i Vester Fængsel. Hun fik ikke lov til at se sin søn, og hendes lille pige Isabella blev fremmedgjort for sin egen mor.

Den før så velfungerende lille pige havde pludselig svært ved at vise følelser. Hun lukkede af og trak sig ind i sig selv, og hun havde også svært ved at lege med andre børn. Stine kunne intet gøre.

Mens Stine sad i fængsel, fik Benjamin endnu et anfald. Det ændrede hele sagen. Stine blev løsladt, for det var åbenlyst for enhver, at hun ikke havde haft mulighed for at ruske Benjamin.

Læs også: Glennie på krisecenter

Aldrig renset
Efter løsladelsen blev mor og søn endelig genforenet.
- Det var overvældende. Han var blevet rigtig stor. Jeg kunne slet ikke kende ham, men alligevel kunne jeg godt, sagde Stine efter besøget, hvor hun dog ikke fik lov til at have fysisk kontakt til Benjamin.

Retslægerådet fik sagen, og efter fem måneder konkluderede de, at Benjamin var blevet rusket i april 2010. Blødningerne i hjernen skyldes den ene voldsepisode. Det blev også konstateret, at Benjamins udvikling er acceptabel.

Et år og ni måneder efter, Benjamin blev indlagt, dropper politiet sigtelsen mod Stine. De kunne ikke bevise, at hun havde udøvet vold mod sin søn, så de skønnede, at hun ville blive frikendt. Men sagen har haft store konsekvenser for både Stine og børnene.

Deres forhold er ødelagt, og de får kun lov til at se hinanden hver anden uge. Kommunen har nu i et halvt år tænkt over, om Stine kan få sine børn hjem. Foreløbigt uden resultat. Samtidig ved ingen, hvem der har gjort Benjamin fortræd.

- Jeg kunne ikke drømme om at pege fingre ad nogen andre, for hvad hvis jeg peger på den forkerte, siger Stine. Hun ved, hvad det vil sige at være under anklage.

Sponsoreret indhold