Kultur

MGP 2018: Glæd dig til den store Melodi Grand Prix-fest for børn på lørdag

15. februar 2018 af Helle Hartz
Melodi Grand Prix har i mange år ikke kun været forbeholdt de voksne, men idag er det tæt på at blive overgået af børnenes årlige sangkonkurrence MGP, der afvikles i Gigantium i Aalborg på lørdag med et brag af en fest.

Deltagere MGP 2018

Årets deltagere til MGP 2018 kommer fra hele Danmark og repræsenterer et bredt spektrum af musikgenrer inden for både rock, rap og pop.

Reglerne for at deltage er simple – man skal være mellem 8 og 15 år. Man skal selv have skrevet teksten og musikken, og sangen skal være på dansk. På den baggrund modtog DR over 700 sange til årets MGP. Gennem forskellige udvælgelsesforløb og workshops blev antallet barberet ned til 10 deltagere, der nu er klar til at give den gas på lørdag. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Musikalske værter

De forventningsfulde værter til MGP er Mette Lindberg og Kristian Gintberg, der begge har musikken helt inde på livet. 

Mette kender de fleste som sanger i bandet ”The Asteroids Galaxy Tour”, og så har hun også været dommer i de sidste to års X Factor. 

Kristian er velkendt i de fleste børnefamilier blandt andet fra programmet ”Lille Nørd” og ”Ramasjang Mysteriet” på DR Ramasjang, og så er han også sangskriver. Han har blandt andet stået bag musikken til ”Ramajetternes jul”, der blev vist sidste år. 

Læs også: Lav en supernem og lækker vaniljeis

Det særlige ved MGP

Noget af det helt særlige ved MGP er, at børnene hepper, danser og synger med på hinandens sange, selv om de er konkurrenter.

Der er et skønt sammenhold blandt deltagerne, og der er ingen tvivl om, at det er en fælles fest for dem alle sammen - uanset hvem der vnder.

Og det, som gør MGP helt speciel som en musikkonkurrence, er, at det er en hyldest til håndværket, og det er glæden ved musikken, der er i centrum.

Vil du lave din egen MGP-fest?

Du kan skabe din egen MGP-stemning med masser af glimmer og konfetti. Lav noget nem mad, der er til at spise foran tv'et som f.eks. pizza eller landgangsbrød. Og sørg for, at der er masser af slik og popcorn. 

Inspiration til en nem pizza? Se her

I kan også have stemmesedler. I kan enten selv lave den eller downloade en her: MGP 2018 stemmeseddel

Rigtig god fest!

Sponsoreret indhold