Kultur

Nadia-Shila meldt til politiet

26. oktober 2015 af Joan Andersen. Foto: Janus Nielsen og privat
14-årig Nicklas forsøgte at købe en iPhone 6 Plus fra Nadia-Shila fra De unge mødre. Pengene er overført, men telefonen har drengen aldrig modtaget. Nu er hun meldt til politiet.

Nadia-Shila er blevet meldt til politiet for bedrageri. Den unge mor har solgt en iPhone 6 Plus til 14-årig Nicklas fra Frederikshavn, men drengen har aldrig modtaget telefonen. Og nu vil Nadia-Shilas fra De unge mødre ikke give Niklas sine konfirmationspenge tilbage – selv om hun lovede det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gav garanti

Skulle der mod forventning ske noget med pakken, så får du naturligvis pengene retur. Så klokkeklart var løftet fra Nadia-Shila Pedersen fra De unge mødre, da hun for et par uger siden solgte en iPhone 6 Plus til en kun 14-årig dreng.

14-årige Nicklas fra Frederikshavn aftalte med den unge mor, at han skulle overføre 3000 kr. til hende med det samme og 1000 kr. mere, når han havde modtaget sin iPhone.

- Jeg vil helst have 3000 kr. nu, og de sidste 1000 kr., når den er modtaget. Skulle der mod forventning!!! Ske noget med pakken, så får du dem jo naturligvis retur, skriver Nadia-Shila i en sms til Nicklas.

Ude og Hjemme er i besiddelse af hele korrespondancen mellem dem. Af sms’erne fremgår det også, at den unge mor vidste, at Nicklas brugte sine konfirmationspenge på at købe den telefon, han havde ønsket sig i længe.

Nadia-Shilas forklaring til familien Kjemtrup

Nadia-Shila startede med at forklare, at hun skulle have haft en iPad Air, men hendes onkel havde købt en iPhone 6 Plus i stedet for. Hun forklarede videre, at telefonen var købt med et abonnement, som hendes onkel bruger, så derfor ville hun sælge telefonen.

Nicklas troede på hendes forklaring, og hans far overførte de første 3000 kr. til hende.

Læs også: 13-årige Josefina begik selvmord: Hun turde ikke gå i skole

- De blev enige om en pris. Nicklas mente, det var en god handlen, så han ville bruge sine konfirmationspenge på det. Jeg overførte pengene for han, fortæller faren, Peter Kjemtrup.

Da telefonen ikke kom med posten som forventet, kontaktede han selv Nadia-Shila. Den unge mor forklarede, at det var hendes onkel, der havde sendt telefonen for hende, fordi hendes søn var syg.

Efter lidt skriveri frem og tilbage indvilligede den unge mor i at give Nicklas halvdelen af pengene tilbage, når PostDanmark har undersøgt, hvad der er sket med pakken, som hun tilsyneladende ikke har et track and trace-nummer på.

- Du må have lidt tålmodighed med posten, er den ikke fremme i næste uge, kan vi tale sammen igen om halvdelen retur, skrev hun til Peter Kjemtrup.

- Er den her ikke i næste uge, er det det fulde beløb retur eller en politianmeldelse, svarede han.

- Du kan få HALVDELEN, da jeg altså står og har mistet en mobiltelefon til flere tusinde, svarede Nadia-Shila på trods af, at hun havde lovet Nicklas, at han ville få sine penge, hvis der gik noget galt med forsendelsen.

Faren forsøgte alt

Nicklas’ far lod sig ikke kue. Han kontaktede Nadia-Shilas mor over facebook og et par gange talte han med hendes ekskæreste. Det gjorde han i håb om, at en af dem kunne tale den unge mor til fornuft.

- Jeg kan se, hendes mor har læst beskeden, men hun har ikke svaret. Man må håbe, hun kan tale sin datter til fornuft, siger han.

Peter Kjemtrup har også kontaktet Danske Bank, som er bank for begge parter.

- De er selvfølgelig taknemmelige for oplysningen, men de må ikke gøre noget, fortæller han.

Torsdag aften slap hans tålmodighed op, og han meldte Nadia-Shila til politiet.

Læs også: 8 aborter kostede ægteskabet

Kan blive sigtet for bedrageri

Nordjyllands Politi bekræfter at have modtaget anmeldelsen. Jørgen Birger Jensen, der er chef for afdelingen for økonomisk kriminalitet fortæller, at politiet efterforsker sagen.

- Så vist jeg husker, er der mange spor i sagen. Der er både et telefonnummer og en adresse. Vi sender sagen videre til den politikreds, hvor personen bor (red. Slagelse). Det sker formentlig i starten af denne uge. De tager så ud og afhører hende, og anklagemyndigheden sigter hende formentlig for bedrageri, forklarer han.

Straffen kan være alt mellem en bøde og fængsel i halvandet år, desuden kan hun blive dømt til at betale Nicklas de 3000 kr. tilbage.

- Vi skal bevise, at der er et bedragerisk forsæt, siger Jørgen Birger Jensen, som i øvrigt fraråder, at man overfører penge direkte til en konto.

- Hvis man betaler med et dankort eller lignende, kan man få sine penge retur. Ved direkte kontooverførsel er der ingen garanti, men det er der ved de fleste betalingskort, forklarer han.

Vil havde sin penge tilbage – uanset hvad

Tilbage i Frederikshavn sidder Nicklas og hans far og ærgrer sig.

- Vi kan komme ud over det økonomiske, men det er et spørgsmål, om min søn kommer over det følelsesmæssigt. Hvad ville hun gøre, hvis det var hendes egen søn?, spørger Peter Kjemtrup.

Han tror ikke længere på, at hans søn får sine penge tilbage. Da det gik op for ham, forsøgte han at finde ud af så meget som muligt om sælgeren. Her fandt han ud af, at Nadia-Shila var kendt fra De unge mødre, og han har læst alle artiklerne, hvor hun fortæller, om de hårde ting, hun var været igennem i sit liv.

- Som hun fremstiller sig selv, så gør det bare endnu mere ondt. Hun er en person, der fremstiller sig selv som en, der ikke har haft det nemt, og så giver hun var videre af samme pose, siger han med tydelig undring over, at Nadia-Shila kan finde på at opføre sig sådan.

Peter Kjemtrup har undersøgt mulighederne for at hyre en advokat for derigennem af få sin søns konfirmationspenge tilbage. Politiet oplyser, at hvis Nadia-Shila bliver dømt, så kan det i sidste ende blive fogeden, der kommer og henter pengene.

Læs også: Camilla Framnes holdt barnedåb: Næste gang er det bryllup

Sagen kort

Når alt er sagt i denne sag, står Nadia-Shilas løfte til en 14-årig dreng stadig klokkeklart:

- Skulle der mod forventning!!! Ske noget med pakken, så får du dem jo naturligvis retur.

Nadia-Shilas sidste sms til Niklas er skrevet i samme direkte tone.

- Er der flere beskeder/opkald fra jer, bliver i blokeret og anmeldt for chikane, skrev hun til den 14-årige dreng.

Læs også: Nadja Kaagh om Sakarias: Han er topsej

Nadia-Shila sande ansigt

- Han købte en telefon af mig. Min onkel har sendt den, og den er bare ikke kommet frem, forklarer Nadia-Shila til Ude og Hjemme.

Hun fortæller, at telefonen ikke blev sendt som forsikret pakke.

- Det er den ikke, så vidt jeg ved. Han bad ikke om det, og jeg fik ikke sagt det til min onkel. Det var der slet ikke tænkt på, siger hun og tilføjer:

- Det er virkelig noget lort.

- Han får pengene tilbage til den første. Jeg er midt i en flytning, og jeg har simpelthen ikke pengene nu, siger hun, men lover altså at betale pengene tilbage til 14-årige Nicklas om en uge.

Kun et minut efter Ude og Hjemme har talt med Nadia-Shila vender hun 180 grader og garanterer Peter Kjemtrup, at han aldrig nogensinde får sine penge.

Hun sender følgende sms til Nicklas’ far:

”Du får ikke pengene, når du sådan kontakter Ude og Hjemme. Er du fuldstændig sindssyg?! Det gider jeg satme ikke! Et er, at du har anmeldt det til politiet, men man går satme ikke til medierne. Få du politiet til at ringe til mig, og så fortæller jeg det samme til dem! Kan du havde det, du!!”

Sponsoreret indhold