Kultur

Nadja Kaagh glæder sig til jul: Det har været et hårdt halvt år

23. december 2015 Arkivfoto: Jeppe Michael Jensen - Af Kristian Bo Eriksen
De sidste måneder har helt handlet om diabetes for Nadja Kaagh og hendes familie. Det har været hårdt for hele familien, siden Sakarias,7, fik konstateret diabetes 1. Så nu glæder de sig til at kunne slappe nogenlunde af sammen med den øvrige familie i julen.

Lykken har ikke altid smilet til Nadja Kaagh, 31, som vi kender fra De unge mødre. Hun fik selv for mange år siden diagnosen leukæmi, og kæmper stadig med den kroniske sygdom. I juli slog sygdommen så igen ned i hendes lille familie. Nadjas søn, Sakarias på 7 år fik diabetes 1.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

-Det har været et hårdt halvt år. Vi har alle været pressede på psykisk og fysisk. Det er som om alt det, der skete i første halvdel af 2015 er helt forsvundet. Så optagede har vi været af Sakarias og hans diabetes, siger Nadja.

LÆS OGSÅ: Nadja Kaaghs dejlige dag

Men selvom det har været hårdt, har det ikke knækket den lille familie fra Bønnerup Strand. Og slet ikke Sakarias.

-Han har bare været så sej. Selvfølgelig kan han godt miste modet engang imellem og ønske, at han bare var som de andre. Men han piber ikke, siger Nadja.

Jeg er jo også syg

Kampen for at lære at leve videre med diabetes har krævet noget af dem alle. Indtil for 14 dage siden, havde Sakarias hver dag enten sin mor eller sin far med i skole, for at de kunne hjælpe ham med at holde øje med blodsukkerniveaet. I den periode har Rene, 34, været nødt til at tage orlov for at hjælpe sin familie. Godt nok arbejder Nadja på grund af sin leukæmi ikke, men hun kan ikke klare det hele selv.

LÆS OGSÅ: Katherina om sin søn Mikkel: Supernyhed efter al frygten

-Det er så stor en opgave, og jeg er jo også syg, siger hun.

Hun kan dog glæde sig over, at hendes ældste søn Sebastian på 13 klarer sig godt i skolen.

-Han er lidt bange for al den sygdom, han er opgivet af. Men ellers synes jeg, han tager det hele fint, og han giver sin mor daglig glæde.

En hyggelig jul

Oveni kampen for at få hverdagen til at fungere, har familien også kæmpet for at få støtte fra kommunen. Det ser nu endelig ud til at være lykkedes, så nu tager familien en time out fra den evige kamp for at holde jul.

LÆS OGSÅ:Sådan er det gået Gitte og Ole

-Vi skal være her i julen. Mine forældre og resten af familien kommer her, og så deles vi om opgaverne. Vi bor jo alle tæt på hinanden, så min mor tager anden og flæskestegen med, så sørger jeg for al tilbehøret. Når alle giver en hånd, går det hele lidt nemmere, og så har vi også bedre tid til at hygge os.

-Jo, jeg glæder mig til en hyggelig jul, siger Nadja.

Sponsoreret indhold