Kultur

Nadja kæmper med kræften

13. maj 2010 af Marianne Knudsen
Nadja medvirkede i begyndelsen af den populære realityserie De unge mødre. I dag har hun to sønner, men kæmper stadig med leukæmi.
Foto: Gregers Kirdorf
Foto: Gregers Kirdorf

De fleste kan huske Nadja Kaagh fra Glesborg i Østjylland.
Hendes ihærdige kamp mod kræften, der forsøgte at frarøve hende muligheden for at se sin dengang to-årige søn, Sebastian, vokse op, gjorde indtryk på mange.

Læs også om Camilla fra De unge mødre: Gift for anden gang

Ligeledes hendes brændende ønske om at blive mor for anden gang, da hun mødte sin store kærlighed René.
Og da lægerne gav parret grønt lys til at forsøge at blive gravide, fordi kræften endelig var "faldet til ro".

Stadig i kemobehandling
Midt i den planlagte graviditet mistede hun barnet på grund af fosterskader, og under anden graviditet blussede kræften op igen, så Nadja måtte i behandling undervejs.
Heldigvis fødte hun - dog fem uger for tidigt - en velskabt dreng.

- Det har været en utrolig hård rejse, som seerne har fulgt med i, og det er ikke blevet mindre hårdt, efter at vi er trådt ud af serien, afslører Nadja, der stadig er syg og får kemobehandlinger.

Steriliseret
- Men lige nu bliver leukæmien holdt på et lavt niveau, så den på nuværende tidspunkt ikke er farlig for mig. Desværre har kemoterapien mange bivirkninger og gør mig dårlig. Jeg har indstillet mig på, at jeg skal leve mit liv med sygdom, medicin og bivirkninger, siger Nadja, der bor i hus sammen med René og sønnerne Sebastian, der i dag er syv år, og Sakarias på halvandet år.

- Efter den hårde graviditet med Sakarias, hvor både han og jeg var i fare for at dø, har jeg fulgt lægernes råd og ladet mig sterilisere, fortæller Nadja, der lige er begyndt i arbejdsprøvning tre dage om ugen på kontoret hos TaxaDjurs.

Mit vigtigste job er at være mor
- Jeg er utrolig glad for at være der, og jeg håber inderligt, at det ender med et fleksjob. Det har aldrig været mit ønske at sidde hjemme. Selv om jeg heller ikke et øjeblik er i tvivl om, at mit vigtigste job er at være mor for mine børn. Nu skal jeg blot have fundet den bedste måde at kombinere mit job som mor og mit ønske om at være på arbejdsmarkedet, uden at det går ud over mit helbred, siger Nadja, der har haft kræft i seks år.


Læs også om Louise fra De unge mødre: Kærligheden brast

- Jeg vænner mig aldrig til at være kræftsyg i så ung en alder, og jeg tror aldrig, at jeg vil nå til en accept af de begrænsninger, sygdommen giver mig. Men det er nok lige nøjagtig dét, der gør, at jeg har energien til at kæmpe videre, hver gang kræften vendertilbage.


Læs også...
Alenemor til to
Single og sygeplejerske

Sponsoreret indhold