Kultur

Natacha Nikita blev voldtaget

3. oktober 2011 af Karin Heurlin
En voldtægt er indirekte skyld i, at Natacha Nikita blev ung mor. Hun blev nemlig skadet ved voldtægten og fik at vide, at hun aldrig kunne få børn. Så da hun som 19-årig blev uønsket gravid, valgte hun at beholde barnet – lille Remi.

Danskerne har lært hende at kende gennem programmet De unge mødre på Kanal 4, hvor hun på andet år ærligt lægger sit liv åbent frem. Men de færreste kender til den hemmelighed, som Natacha Nikita har båret på i de sidste tre år. Den hemmelighed, som faktisk var skyld i, at hun valgte at beholde sit barn i stedet for at få en abort, som ellers ville være det mest oplagte.

Som 18-årig var Natacha Nikita til en fest i København med en flok kolleger og venner. På et tidspunkt spurgte en fyr, hun allerede kendte, om hun ville med ind i et værelse og snakke. Det var her, det hele skete.

Web-tv: De unge mødre: Natacha Nikita i poolen

Da Natacha Nikita kom ud fra rummet, var hendes krop fyldt af mærker og hendes hjerne fyldt med rædsel. Hun var blevet voldtaget.

- Jeg husker ikke så meget. Jeg har fortrængt det meste, fortæller Natacha Nikita. Hendes mor, Dyveke, glemmer det til gengæld aldrig.

- Hun sagde det ikke til mig med det samme, men jeg lagde mærke til, at hun havde det rigtig dårligt og lukkede sig inde i sig selv i dagene efter. Det var faktisk en veninde, som prikkede til hende og fik hende til at sige det til mig, husker Dyveke. Hun prøvede at få sin datter til at anmelde voldtægten til polititiet.

Læs også: De unge mødre: Amanda Sisse og søster gravide på samme tid

- Natacha var simpelthen så bange, så hun turde ikke. Det mener jeg stadig, hun skulle have gjort, så fyren ikke gør det igen. Men jeg kunne ikke presse hende til det. Det eneste, jeg kunne gøre, var at snakke med hende, siger Dyveke.

Natacha Nikita lukkede helt af og nægtede at få hjælp. I stedet gik hun på arbejde, som om ingenting var hændt. Men en uge efter blev hun alligevel nødt til at reagere, fordi voldtægten havde fået fysiske konsekvenser.

En alvorlig underlivsbetændelse sendte Natacha Nikita på skadestuen, hvor hun fik en besked, som med ét ændrede hendes fremtid.

- De sagde til mig, at jeg ikke ville kunne få børn, husker Natacha Nikita og kigger ned på Remi med et taknemmeligt smil. Han var nok aldrig kommet til verden, hvis hun ikke havde fået lægernes triste dom dengang.

Natacha Nikita kunne nemlig ikke få sig selv til at få en abort som 19-årig, når hun nu havde fået besked på, at hun aldrig kunne blive mor. Heller ikke selv om graviditeten kom alt for tidligt i hendes liv og på et dårligt tidspunkt.

Web-tv: De unge mødre: Brændt af i Tyrkiet

Læs hele historien i Ude og Hjemme på onsdag.

Sponsoreret indhold