Kultur

Natacha Nikita har tabt sig 11 kilo - blot ved at droppe cola

20. juni 2014 af Louise Søgaard, Foto: Privat foto
Før drak Natacha Nikita 4 liter cola om dagen. Hun var afhængig og drak det søde sukkerstads for at mildne de smerter, som sønnens tvangsfjernelse var skyld i. På 3 år tog hun 30 kilo på. Men på sin 23 års fødselsdag i marts besluttede Natacha at starte på en frisk.

Til sin 23-års fødselsdag havde Natacha Nikita Skytte inviteret alle sine venner. De kom fra nær og fjern for at fejre hende. Men hvad Natacha troede bare ville blive en sjov fødselsdag, endte med at blive en fødselsdag, der skulle ændre hendes liv.

Fik nok af usundt liv

-Mine venner kunne ikke sammen, og mange af dem var kun interesserede i at feste vildt og drikke. Pludselig kunne jeg bare se, at det ikke var mig mere. Der røg en del venner, men jeg er godt tilfreds med et liv uden vilde byture og alkohol. Selvfølgelig kan jeg stadig godt drikke et glas god vin med min mand, men jeg går ikke i byen mere. Jeg savner det overhovedet ikke, siger Natacha.

Læs også: test dig selv: Er du afhængig af sukker

Tabte 11 kilo uden kur

Mens Natacha stod og betragtede sine umage venner, besluttede hun sig for at nu skulle det være slut med den useriøse usunde livsstil. Siden den dag, har hun ikke drukket cola eller spist slik. Indtil videre har hun tabt 11 kilo udelukkende ved at stoppe med at drikke cola og spise sukker. Hun vil gerne tabe 20 kilo mere.

-I næste måned vil jeg også lave om på min kost. Så vil jeg spise mindre stivelse. Altså mindre brød og færre kartofler. Jeg vil ikke gå på kur, og jeg har ikke været på kur. Jeg vil bare leve sundere og tænke over, hvad jeg spiser. Jeg startede forsigtigt med at droppe cola, og nu vil jeg tage et lille skridt ad gangen, indtil jeg når mit mål. Jeg har jo ikke travlt, siger Natacha.

Skal giftes til næste år

Hun har netop bestået sine eksaminer på 1. Hg. Til næste år bliver hun student, og hun drømmer om at blive selvstændig med en butik eller en café et sted på Fyn, hvor hun bor med sin kæreste. De har dannet par i 2 år og er stadig lykkelige sammen. Til næste år skal de giftes, men datoen er hemmelig, ligesom adressen og kærestens navn.

Læs også: Natacha Nikita er forelsket. Det er den store kærlighed

-Jeg er jo stoppet i De Unge Mødre, og jeg har fået meget mere brug for privatliv. Før min adresse blev hemmelig, kunne folk finde på at dukke op. En dag stod der pludselig en mand i min entre. Det var skræmmende. Jeg vil gerne beskytte min kæreste mod den slags. Han respekterer, at jeg har været med i De Unge Mødre, men han har ikke brug for den opmærksomhed, som det medfører, forklarer Natacha.

Kæmper for sin søn

Hun kæmper stadig for at få sin snart 4-årige søn Remi hjem. I næste uge får hun svar på en sag i Ankestyrelsen, hvor hun har bedt om, at Kolding Kommune indhenter nye oplysninger og tager hendes sag op igen.

Læs også: Kommunen beskrev Natacha Nikita som uintelligent. Nu får hun 10-taller

-Jeg giver aldrig op, selv om chancerne måske er minimale. Min sag har været oppe flere gange, men hver gang har de dømt mig ud fra de samme gamle papirer. Jeg har udviklet mig meget på tre år, og jeg håber, at de vil dømme mig ud fra den person, jeg er i dag, i stedet for den jeg var for tre år siden, siger Natacha.

Cola var en trøst

Hendes afhængighed af cola startede, da Remi blev tvangsfjernet for tre år siden.

Læs også: Remi tvangfjernet fra Natacha Nikita

-Det var en trøst, som folk ikke kunne tage fra mig. Jeg vidste godt, at cola feder, men jeg tænkte ikke over det. Jeg var ligeglad med mig selv. Men da jeg mødte min kæreste, blev jeg mere glad og fik lyst til livet igen. De 11 kilo røg udelukkende fordi jeg stoppede med at drikke cola. I starten var det hårdt. Jeg fik ondt i hovedet og var meget træt hele tiden, men det forsvandt efter en måned, fortæller Natacha.

Sponsoreret indhold