Kultur

Natascha Ellen fra De unge mødre: Fortalte Lia om tvangsfjernelse

21. august 2019 af Joan Andersen. Video: Peter Grosen
Natascha Ellen fra De unge mødre vil have, at Lias tvangsfjernelse skal være en naturlig del af hendes historie, så det ikke kommer som et chok senere i livet.

Natascha Ellen, tidligere Linea, har altid vidst, at hun var nødt til at fortælle datteren Lia, at hun blev tvangsfjernet kort tid efter fødslen, for hele Danmark havde fulgt kampen for at få hende hjem igen i reportage-serien ”De unge mødre” og i diverse medier.

– Lia ville finde ud af det før eller siden, så det er bedst, at jeg fortæller hende det, og nu skal hun starte i skole, hvor de største elever og lærerne ved det. Jeg vil hellere fortælle hende det nu, inden en af de stor fra skolen siger det til hende.

Kommunen fjernede Natascha Lineas nyfødte datter

- Jeg tror også, det er bedst, at hun finder ud af det, mens hun er lille, for så er det en del af hendes historie, og det kommer ikke som en chok, når hun er ældre, siger Natascha, som kontaktede sagsbehandleren i kommunen, der henviste hende til en psykolog.

Den svære samtale

Gennem samtaler med psykologen lærte hun, at Lia skulle have sandheden serveret så enkelt som muligt gennem en historie, og Natascha måtte under ingen omstændigheder tale negativt om nogen – heller ikke kommunen, som begik en fejl, da de tog Lia.

– Jeg fandt et tidspunkt, hvor der var ro og fortalte hende en historie, om dengang hun var baby. Hun fik at vide, at nogen mente, at far og mor ikke kunne passe på hende. Det var far og mor uenige i, men det betød, at hun boede hos en anden familie, indtil vi fik hende hjem igen.

Natascha Linea: Lykkelig for at vokse op hos far

Reaktionen

Lia blev først lidt sur, men accepterede hurtigt historien. Siden har hun gerne ville sende billeder til plejefamilien, så der blev sendt billeder fra Cirkus Summarum og af den første rokketand. Og den lille bamse, hun fik af plejefamilien, vil hun gerne beholde, selv om den for det meste er pakket væk.

For Natascha har samtalen været det sidste punktum i sagen.

Sponsoreret indhold