Kultur

Natascha Linea fra De unge mødre: De mobber mig med mine tænder

28. september 2015 af Joan Andersen. Foto: Janus Nielsen/Kanal 4
Hun er aldrig før blevet mobbet med sine tænder. Men da Natascha Linea for første gang kom på skærmen i De unge mødre, røg hun direkte i ilden. Og siden er de bidske kommentarer blot taget til i styrke.

"Hvad sker der med tænderne? Det ser da helt vildt ud", "Shit nogle tænder", "For meget cola", "Hun skulle have plejet de pløkker lidt bedre" og "Stakkels hende at gå rundt med de bisser som 17-årig. Tror, jeg var flyttet ind hos tandlægen".

Sådan lød de bidske kommentarer, da Natascha Linea var på skærmen for første gang i De unge mødre for lidt mere end to år siden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Født alt for tidligt: Jeg troede, min datter var død

Tænder ødelagte fra fødslen

Den unge mor er født uden emalje på tænderne. Og for at gøre ondt værre fik hun astmatisk bronkitis som spæd. Medicinen ødelagde hendes tænder, som det har gjort ved så mange andre. Hendes tænder blev misfarvede, noget mange fortolkede som rådne tænder.

Samtidig mangler hun en fortand. Den mistede hun i en trafikulykke som barn. Tandlægen forsøgte at redde hendes tand, men forgæves. I dag har hun en tandprotese.

- Jeg har i lang tid ikke brugt den tand, for jeg var lidt ligeglad med det. Men da jeg så lidt til Sidney Lee, følte jeg, jeg var nødt til at bruge protesen. Så vænnede jeg mig til den. Så lidt godt kom der trods alt ud af det forhold, siger hun og griner.

Sådan så Natascha Lineas tænder ud i sommeren 2013, mens hun var gravid med Lia. Foto: Morten Mejnecke.

Natascha Linea er rystet over mobningen

Selv om Natascha Linea igen og ingen har forklaret, hvorfor hendes tænder er ødelagte, så fortsætter kritikken med uformindsket styrke.

”Hun har åbenbart ikke behovet for at få tænderne ordnet, selvom det ikke er til at forstå,” skriver en af kritikerne på facebook.

Især når de unge mor lufter sine drømme om at få lavet større bryster og større læber, så hagler kritikken ned over hende.

”Hvad betyder det at have store flotte fyldige læber, hvis man har rådne tænder, når man smiler,” lyder kritikken igen og igen.

- Jeg er dybt rystet over, hvordan voksne mennesker opfører sig, siger Natascha Linea og ryster på hovedet, som forsøger hun at ryste de hårde ord af sig.

- I folkeskolen er jeg blevet drillet med så meget andet, men aldrig mine tænder. Det er sikkert, fordi de godt vidste, at det ikke var min egen skyld, at mine tænder så sådan ud. Og hvis nogen spurgte, så fortalte jeg det jo bare, siger hun.

Læs også: Natascha Linea skal føde hjemme

Ønsker sig flotte tænder

Direkte adspurgt siger Natascha Linea altid, at de grimme tænder ikke generer hende. Hun har vænnet sig til, at de ser sådan ud.

- Det generer mig kun, når jeg ser billeder af mig selv, eller når jeg ser mig selv i De unge mødre, siger hun.

Hun lægger heller ikke skjul på, at hun ville ønske, hun havde et Hollywood-smil.

- Jeg ved, at den dag jeg får mine tænder lavet, bliver jeg en helt ny person med meget mere kærlighed til mig selv, siger Natascha Linea.

- Jeg ville smile noget mere og måske være mere udadvendt, siger hun.

Læs også: Natalie mistede sin datter: Husk hende, når I får nok af jeres børn

Sponsoreret indhold