Kultur

Natascha Linea fra De unge mødre hjælper flygtninge

9. september 2015 af Joan Andersen. Foto: Janus Nielsen/Kanal 4
Natascha Linea fra De unge mødre viser sit store hjerte og forsøger at hjælpe flygtninge, hvor hun kan.

Tirsdag aften blev Natascha Linea fra De unge mødre samlet op af en kvinde. De havde mødt hinanden på facebook. Fast besluttet på at hjælpe de mange flygtninge, der i øjeblikket strømmer ind over den dansk-tyske grænse, kørte de til Padborg.

Læs også: Makeup-eksperten afslører sin hemmelighed: Jeg er handicappet

Hjalp flygtninge i Sønderjylland

- Vi kørte rundt på de små veje for at se, om der gik nogle mennesker, som havde brug for hjælp. Bagefter kørte vi til Tyskland, men vi så ingen på vejene. Vi afleverede nogle klapvogne til en i Padborg, som skal ud og kigge igen i aften, fortæller Natascha Linea.

Hun havde mødt kvinden gennem Venligboerne på facebook, som har indtil flere facebook-grupper for folk, der ønsker at hjælpe, hvor der er brug for det.

- Til at starte med var flygtningene så langt væk.  Jeg tænkte på dem, men syntes ikke rigtig, jeg kunne gøre noget. Men så var de pludselig i Danmark, og så kan jeg hjælpe, siger Natascha Linea.

Hun havde varmt tøj, jakker, tæpper, bamser, shampoo og balsam med til flygtningene. Sammen med kvinden kørte hun til Frøslev-Padborg skole, hvor omkring 300 flygtningene er indlogeret, og der kommer hele tiden flere til. Her afleverede de pakkerne til politiet.

- De fortalte, at der er behov for ting til personlig hygiejne, som bleer, bind, shampoo, tandbørster og den slags. Men det er begrænset, hvad politiet siger, fortæller hun.

Læs også: Katherina fra De unge mødre deler slanketips

Ville gerne hjælpe endnu mere

- De har brug for hjælp, og så er vi jo nødt til at hjælpe, siger den unge mor, som gerne tager turen til Padborg igen, hvis de mange mennesker mangler noget.

- Jeg tog også gerne til Rødby, men jeg skal jo også passe Lia, lyder det fornuftigt.

Faktisk ville Natascha Linea være parat til at bryde loven, hvis det ikke havde været for datteren Lia og den lille ny i maven.

- Hvis jeg ikke havde noget at miste og to børn at tage hensyn til, så kørte jeg dem gerne til Sverige, hvis det er det, de gerne vil. Det lader jo til, at danskerne ikke vil have dem her, og de har måske familie og venner i Sverige og vil gerne derover. Og Sverige vil gerne tage imod dem, så hvorfor ikke, siger hun.

- Jeg ved godt, det er ulovligt, men jeg synes ikke, det er forkert, siger Natascha Linea, som dog holder sig tilbage af hensyn til sine børn.

Læs også: 20-årig tvangsfjernet pga overvægt: Hun døde alligevel

Melder sig som frivillig

I stedet for planlægger hun at melde sig som frivillig på asylcenteret Center Fredericia i den gamle Bülow kaserne. Det er et center med plads til 500 beboere.

- De har brug for frivillige til for eksempel at lege med børnene og bare snakke med folk. Måske kan jeg tage Lia med ind og lege med børnene. Det kan være, hun og jeg får nye venner der, siger den unge mor optimistisk.

Hun har bestemt sig for at melde sig som frivillig i morgen torsdag.

- Det kan jeg jo lige så godt som at sidde herhjemme og kukkelure, siger hun.

Læs også: Tre søstre føder samme dag

Har meldt sig som indsamler

Allerede nu har hun meldt sig som indsamlere for Røde Kors den 4. oktober. På facebook spørger hun, hvem der har lyst til at hjælpe:

”Hvem vil med ud og bruge 3 timer på at hjælpe en masse mennesker i nød? Eller skal du i stedet sidde med benene oppe, se Vild med dans med en dyne over dig og drikke cappuccino og brokke dig over, at der ikke er mere sushi?” spørger hun lettere provokerende.

Selv har kun tænkt sig at tage Lia i klapvognen og samle ind.

- Når vi er ude og gå tur, så kan vi jo lige så godt ringe på nogle døre imens, siger Natascha Linea, der opfordre andre til at gøre det samme.

Sponsoreret indhold