Kultur

Natascha Linea: Jeg elsker at føde

18. april 2016 af Joan Andersen. Foto: Morten Mejnecke og privat
Natascha Linea fødte for blot en måned siden og er alene med to børn, men allerede nu planlægger hun det næste barn. Hun elsker børn, graviditet og endda selve fødslen. Det er nemt med to børn, siger den unge mor, som tilmed er begyndt at træne.

- Det er dejligt og nemt at være mor til to, siger Natascha Linea fra De unge mødre.

- Jeg havde hørt så mange skrækhistorier inden, så jeg havde forberedt mig på, at det ville blive svært. Men Novah sover jo 18 timer i døgnet. Det bliver sikkert svære, når han begynder at kravle rundt, og de begynder at skændes, siger den unge mor, som lige er fyldt 21 år.

Planlægger flere børn

- Jeg kunne sagtens tage en baby mere lige nu, siger Natascha Linea og griner.

- Nej, jeg venter lige lidt. Hvis jeg havde en fast kæreste, så ville jeg ikke bruge prævention, for jeg vil gerne have et barn mere. Men jeg har ingen kæreste, så jeg vil gerne vente til jeg har fået min uddannelse og måske en fast kæreste, siger den unge mor.

Efter planen begynder hun på sosu-uddannelsen til januar, og hun ved godt, at det mest fornuftige er at gøre uddannelsen færdig først.

Uddannelsen har et grundforløb på 20 uger plus et hovedforløb på et år og to måneder. Så er man sosu-hjælper. Efter et år og otte måneder mere under uddannelse bliver man sosu-assistent.

- Jeg tror, jeg får et barn mere efter første del af uddannelse. Mellem hjælper og assistentuddannelsen vil jeg nok have en baby mere, siger hun, men lige nu er det selvfølgelig kun tanker.

LÆS OGSÅ: Politiet stoppede 2-årig fartbølle

Elsker at føde

- Inden jeg fik børn, ville jeg gerne have fem børn ligesom min mor. Nu tager jeg én af gangen. Men jeg vil altså gerne have en mere. Jeg drømmer stadig om at få tvillinger, fortæller Natascha Linea.

- Og jeg elsker at være mor, jeg elsker børn, jeg elsker at være gravid, og jeg elsker at føde, hvor underligt det end lyder, siger hun og griner.

- Altså lige når man føder, gør det selvfølgelig ondt, og jeg tænker, hvorfor udsætter jeg min krop for det her. Men to minutter efter fødslen ville jeg gerne have en mere, siger hun.

Følg fødslen på tv

Du kan se Natascha Lineas fødsel i De unge mødre på Kanal4 tirsdag. Natascha Linea har selv set første del af fødslen.

- Det var underligt at se mig selv på den måde, siger hun.

LÆS OGSÅ: 13-årige Maya bliver hånet og ydmyget dagligt

- Der kommer nogle sjove kommentar undervejs, men jeg ved ikke, om de kommer med i programmet. Blandt andet bad jeg om at få kejsersnit midt i det hele, griner hun.

Glad for lillebror

Datteren Lia er to et halvt år og kan slet ikke få nok af sin lillebror.

- Hun vil nusse ham hele tiden, give ham sutten og have ham med i bad. Det er måske lidt for meget af det gode, og hun får selvfølgelig ikke lov til alt, siger den unge mor.

- Men hun hjælper med at give ham flasken og vaske ham, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Pæn pige i hverdagen – misbruger i weekenden

- Jeg kan godt se, at der kan komme nogle situationer, hvor det er svært eller hårdt at være alene med to børn. Småting, siger Natascha Linea.

- I dag hvor vi havde været i legestue. Lia var træt, da vi gik hjem, så hun hørte slet ikke efter. Hvis jeg sagde ’gå til højre’, så gik hun til venstre. Det var hårdt, forklarer hun.

Er begyndt at træne

Men lige nu er livet som alenemor til to så let, at Natascha Linea uden problemer har fundet overskuddet til at træne.

Natascha Linea fik grønt lys af lægerne til at begynde at træne allerede tre uger efter fødslen, så tre gange om ugen pakker hun træningstøjet og Novah og tager i Fitness World, hvor hun træner på hold og på løbebånd, mens sønnen sover.

- Jeg sørger for at give ham mad lige inden, så ligger han i liften og sover, fortæller hun.

Den unge mor vil rigtig gerne træne sig op til at løbe 5 km.

LÆS OGSÅ: Fly vendte om så bedsteforældre kunne sige farvel til døende barnebarn

- Jeg plejer at løbe Eventyrløbet i Odense med min far. Jeg løber 5 km, og han løber 10 km, siger hun.

Med en løbe-app regner hun med, at hun i løbet af 8 uger er i stand til at løbe 5 km.

- Jeg er dårlig til at få trænet, hvis jeg ikke har et program. App’en gør det nemt. Så ved jeg, hvad jeg skal. Og hvis jeg har lyst, så tager jeg den til 10 km bagefter, siger Natascha Linea.

Sponsoreret indhold