Kultur

Natascha Linea meldt til kommunen af ekskæresten

5. januar 2016 af Joan Andersen. Foto: Morten Mejnecke og Steen Wrem
Kommunen har kigget strengt på Natascha Linea fra De unge mødre, efter ekskæresten Bent har indberettet hende. Det bragte ubehagelige minder frem fra dengang kommunen efter blot 4 dage tvangsfjernede deres fælles datter Lia. Men denne gang vidste hun præcis, hvad hun skulle gøre.

Alt var fryd og gammen, da Natascha Linea fra De unge mødre meddelte, at hun ventede sit andet barn. Selv om hun kan se frem til at blive alenemor til to, sprudler den 20-årige mor af energi. Hun har netop færdiggjort 9. klasse med flotte karakterer, samtidig med at hun hele tiden får nye og spændende idéer. Bl.a. har hun besluttet sig for en såkaldt lotus-fødsel, ligesom hun har bestemt, at ingen af hendes børn skal bruge engangsbleer; de skal have nye moderne stofbleer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men én person er ikke imponeret: Ekskæresten Bent Flink, som også er far til datteren Lia på 2 år.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea vil have en lotus-fødsel

Indberettet af ekskæresten

- Bent lavede en indberetning på mig i august. Han er bekymret for, at jeg skal være alene med to børn, fortæller Natascha Linea.

Faktisk var det på den måde, Fredericia Kommune fandt ud af, at Natascha Linea er gravid. Ikke at hun har lagt skjul på det, tværtimod.

I indberetningen til kommunen har han udtrykt sin bekymring over, om den unge mor kan overskue to børn ”Når hun har svært ved at overskue Lia”, står der i brevet.

Natascha Linea ryster på hovedet af indberetningen.

- Hver gang han har haft Lia for lidt, altså hver anden weekend, brokker han sig over det. Så får han hende noget mere og siger, at det er, fordi jeg ikke kan overskue hende, siger den unge mor og tilføjer:

- Jeg er bange for at sende hende på ferie hos hendes far, for så får jeg jo en indberetning.

LÆS OGSÅ: Landmand søger kærlighed: Gitte blev frue på gården

Er irriteret

- Jeg grinte lidt af ham, da han gjorde det. Selvfølgelig var jeg irriteret, men jeg kan ikke tage det seriøst, siger Natascha Linea.

- Han skrev, at Lia var på ferie hos ham, fordi jeg ikke kunne overskue hende. Nej, han havde hende, fordi vi havde aftalt det, slår hun fast.

Lia har også tilbragt 9 dage hos Bent i juleferien.

- Jeg ville da gerne selv have haft hende, siger Natascha Linea.

Men selv om hun ikke tager indberetningen fra Bent seriøst, er hun alligevel nødt til at tage truslen fra kommunen alvorlig. Det ved hun fra dengang, Odense Kommune tvangsfjernede Lia blot 4 dage efter fødslen.

LÆS OGSÅ: Hold da op en forskel : Nu har Camilla tabt mere end 26 kilo

Kender kommunens metoder

Natascha Linea blev indkaldt til møde hos kommunen i Fredericia og valgte at tage sin far med.

- Deres væremåde mindede om Odense Kommune, siger hun og fortæller, at de forsøgte at få hendes far til ikke at sige noget.

- De var skiftevis bekymret og ikke bekymret, siger Natascha Linea, der havde svært ved at finde hoved og hale i, hvad kommunen egentlig ville.

Hun har lært meget fra sagen, hvor Lia blev tvangsfjernet.

- Vi vidste præcis, hvordan vi skulle håndtere dem. Vi vidste, at vi skulle bede om at få alt på skift og få dokumentation for deres påstande, så det bad jeg om, fortæller hun.

Men kommunen ville ikke give hende noget skriftligt.

- Alt, hvad jeg har på skrift, er positivt. Der er ikke noget at komme efter, siger hun.

- Vi fik dem lukket ned med det samme.

LÆS OGSÅ: Den aften Jim aldrig glemmer: Henrettede en dødsdømt

Tilbud eller tvang?

Kommunen forsøgte at få Natascha Linea og hendes datter til at komme i Familiehuset 1-2 gange om ugen.

- Men de ville ikke fortælle mig hvorfor. Jeg ville gerne sige ja til det tilbud, men jeg ville have det på skrift, og de er da nødt til at fortælle mig hvorfor, og hvad de vil hjælpe mig med, ellers kan jeg da ikke sige ja, siger hun.

Til sidst spurgte hun dem, om det var et tilbud eller tvang.

- Det var et tilbud. Så sagde jeg nej tak, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Bryllupsmirakel: Tidligere lam kvinde gik selv til alteret

Sagen er stadig åben

Det er to en halv måned siden nu, og siden har hun intet hørt.

- Det virker som om, de bare gerne vil finde noget på mig. Men der er ikke noget at finde. Men de har ikke lukket sagen endnu, fortæller Natascha Linea.

- Lige nu ved jeg ingenting, for jeg hører ingenting fra dem, siger hun.

Finder den gamle sag frem

Men sagen har fået den unge mor til at fare i blækhuset. Den har nemlig rusket op i de mange dårlige minder, hun har fra dengang Lia blev tvangsfjernet af Odense Kommune blot 4 dage efter fødslen. Der skulle gå 3 måneder og 10 dage, inden Natascha Linea og hendes daværende kæreste Bent fik deres lille pige hjem igen.

- Nu ligger jeg det hele frem på min blog. Alt. Der er nok til 200 dele, hvis jeg tager alt, så jeg er nok nødt til at nøjes med de mest interessante dele, fortæller hun.

- Det er noget, jeg længe har haft lyst til. Nu har jeg overskuddet til det, lyder det fra den unge mor.

LÆS OGSÅ: Han er mit livs guld: Tobias hjalp mig til OL

Fejl på fejl

Natascha Linea påpeger fejl efter fejl i papirerne fra Odense Kommune, og hun er meget fortørnet over nogle af de konklusioner kommunen dragede.

- Odense Kommune skrev mellem linjerne, at jeg aldrig ville få en uddannelse. Hallo! Jeg var 17 år og teenages-doven. Men nu har jeg fået super gode karakterer. Jeg har et snit på 7, fortæller Natascha Linea, som lige har afsluttet 9. klasse.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea scorer topkarakter i matematik

På samme måde skrev kommunen, at hun ikke forsørgede Lia på kontanthjælp og aldrig havde haft tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Jeg var altså kun 18 år på det tidspunkt, pointerer hun.

Natascha Linea kalder de mange indlæg på sin blog ”Tvunget til at svigte”.

- Jeg svigtede Lia, fordi jeg ikke havde noget valg, fortæller hun.

Den unge mor vil gøre alt for, at den samme skæbne ikke overgår sønnen Novah, som indtil videre ligger trygt og godt i hendes mave.

Natascha Linea er 27 uger henne. Den seneste scanning viste til hendes store lykke, at Novah ikke er for lille, som Lia var. Derfor ser hun nu frem til en hjemmefødsel.

Du kan følge med på Natascha Lineas blog med HER.

LÆS OGSÅ: Dorthe Kollo åbner for sit livs hemmelighed: Jeg valgte mit barn fra

Bent: Vi får se, om hun kan klare det

Ude og Hjemme har kontaktet Natascha Lineas ekskæreste Bent Fink. Han bekræfter, at han har indberettet Natascha Linea i sommer.

- Jeg havde Lia rigtig meget i sommer, og så blev jeg bekymret for, om hun kunne klare det, siger han og uddyber.

- Vi har haft vores kampe. Natascha har også indberettet mig, der har i hvert fald været en masse anonyme indberetninger.

Natascha Linea bekræfter overfor Ude og Hjemme, at hun har indberettet Bent, men siger, at det er meget længe siden - før hun flyttede til Fredericia.

I dag er Bent ikke lige så bekymret, som han var for blot få måneder siden.

- Vi får se, om hun kan klare det. Jeg kan mærke på hende, at hun er blevet mere voksen, siger han.

Sponsoreret indhold