Kultur

Natascha Lineas tandlægebesøg på stribe: Jeg betaler selv

19. april 2016 af Joan Andersen. Foto: Morten Mejnecke og Gregers Overvad
For et halvt år siden fik Natascha Linea lavet nye fortænder. Nu tager hun hul på næste etape med en serie af tandlægebesøg, hvor hun blandt andet skal have lavet de 15 huller, hun har i tænderne. Det bliver en dyr fornøjelse, men den unge mor er stolt: - Jeg betaler selv, siger hun.

Det bliver dyr. Meget dyrt, når Natascha Linea fra De unge mødre i den kommende tid sætter sig i tandlægestolen igen.

I sommer fik hun nye fortænder og rettet sit overbid hos Københavns Implantat Center. Natascha Linea fik et blændende hvidt Hollywood-smil. Men bag smilet var der stadig en del arbejde.

Tandlægebesøgene afslørede nemlig, at den unge mor havde hele 15 huller i tænderne. De skal laves nu, ligesom Natascha Linea skal have skiftet de gamle sølvplumper ud med nye i plastik.

LÆS OGSÅ: Trine har mistet alle i sin familie

Natascha Linea fik lavet nye tænder hos Københavns Implantat Center. Se hendes forvandling her.

Betaler selv

Selv om den unge mor kan forvente en kæmpe regning, sætter hun en ære i selv at betale for de næste mange tandlægebesøg.

- Nej, kommunen betaler ikke, skriver hun på sin blog.

- Jeg ved godt, jeg kan få dem til at betale (red. en stor del af regningen), men det ønsker jeg ikke, skriver hun.

- Det er mig selv, der ikke har passet ekstra godt på mine tænder, som de kræver pga. min manglende emalje, så det ris til egen røv, men jeg betaler gerne for mine egne fejltrin, fortæller Natascha Linea.

LÆS OGSÅ: Jeg ville bare elskes

Overfor Ude og Hjemme uddyber hun:

- Vi starter med at lave alle mine huller, hvor jeg ligger 3000 kr. kontant og afbetaler på resten, siger hun.

Når regning for de 15 huller er betalt, begynder næste etape med at få skiftet de gamle plumper ud. Først derefter skal tænderne bleges.

- Når det hele er ordnet, så er jeg så god som ny, fortæller hun.

Har tandlægeskræk

Eneste problem er, at Natascha Linea har tandlægeskræk.

– Hold nu op, hvor jeg glæder mig til at få lavet resten af mine tænder fine. Nu hvor mine fortænder er så flotte, som de er, så vil jeg også gerne have at resten af mine tænder også er super flotte. Jeg glæder mig virkelig helt vildt meget til at komme igang, selvom jeg er pisse tandlæge skræk, skriver hun på bloggen.

Det kræver stor styrke af den unge mor at sætte sig i tandlægestolen.

LÆS OGSÅ: Jeg solgte min krop

- Bare tanken om tandlægerne og alle deres maskiner og udstyr giver mig hjertebanken og svedige håndflader, men jeg gør det og er så stolt af mig selv over, jeg gør det! Jeg bakker ikke ud. Jeg gør det og er skide stolt af mig selv, fortæller hun.

- Hvert eneste tandlægebesøg er en kæmpe overvindelse for mig, for jeg er så bange for dem, at jeg allermest har lyst til at blive væk fra dem for evigt, men det ved jeg jo godt, jeg ikke kan, fortæller hun.

Vil være et godt eksempel

- Jeg gør det for min egen skyld og for at vise mine børn, at man skal passe godt på sine tænder, og man skal huske at gå til tandlæge, skriver hun.

- Jeg gør det også for at vise, at man skal overvinde sin “frygt” for det man er bange for.

- En dag indser jeg vel forhåbentligt, at tandlægerne ikke er “farlige”. Gør jeg ikke det, må jeg bare tage mig sammen og få dem besøgt lidt oftere, end jeg gør nu, slutter hun.

Sponsoreret indhold