Kultur

Natascha Nikita: Nu får jeg 10-taller

5. november 2013 af Karin Heurlin / foto: Krestine Havemann
Da Natacha Nikita fik fjernet sin søn, blev hun i en rapport fra kommunen beskrevet som uintelligent. Det gør hun nu alt for at modbevise. På trods af sin ordblindhed har hun allerede har fået fire 10-taller på HG

Da 22årige Natacha Nikita for to år siden fik tvangsfjernet sin søn Remi, kunne hun i en rapport læse, hvorfor hun var uegnet som mor. Her beskrev en psykolog hende blandt andet som uintelligent.

I dag er den unge mor godt i gang med at bevise, at hun slet ikke er så dum. Hun klarer sig faktisk temmelig godt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stort at få det første 10-tal

På trods af sin ordblindhed er det nemlig lykkedes Natacha Nikita at få fire 10-taller på HG, hvor hun har læst siden januar. De flotte karaktere er faldet i dansk og er erhvervsøkonomi, og selv glemmer hun aldrig første gang, hun modtog den tocifrede karakter.

læs også: Christina tabte 30 kilo efter hun fik tvillinger. Ingen kur var nødvendig.

-For mig var det bare så stort. Det føltes som en kæmpe sejr, for jeg har jo fået af vide, at jeg var dum og at jeg aldrig kunne klare det her forløb, siger Natacha Nikita.

Hun indrømmer, at skolen heller ikke er let for hende. Hendes ordblindhed kræver en ekstra indsats i forhold til andre, og som hun siger: Lektier er noget fanden har skabt. Alligevel bliver hun ved, og når hun sidder over bøgerne, har hun især en bestemt person i tankerne.

Remi skal være stolt af sin mor

-Jeg gør det for Remi. Han skal være stolt af sin mor. Jeg har set en del gå helt ned, når de får fjernet et barn. De oplever så dyb en sorg, at de ikke kommer videre. Jeg sagde til mig selv, at jeg var nødt til at komme videre. Det ville ikke være godt for Remi, hvis jeg gik ned i et hul.

LÆS OGSÅ: Jeg får aldrig Remi hjem

Et stort tabu at miste sit barn

I det første år efter tvangsfjernelsen var Natacha Nikita dog selv så langt nede, at hun ikke havde mod på at starte i skole.

-Det første år var jeg så vred hele tiden. Jeg manglede også selvtillid og turde ikke møde folk, for jeg var bange for deres meninger. Det er et stort tabu at miste sit barn. Når man ikke kan klare at være mor, kan man så klare noget som helst?

Læs også: Katherina fra De Unge Mødre har fået kontakt med sin søn

-Jeg følte virkelig, jeg havde svigtet, og jeg var bange og skræmt for hele verden," husker Natacha Nikita, som sidste år valgte at rette ryggen og møde verden - og sine nye klassekammerater. Det var en klog beslutning.

-Det har været så fedt. Der er faktisk noget, jeg er god til. Jeg er ikke så dum.

Sponsoreret indhold