Kultur

Nye afsnit af "Forbrydelser der rystede Danmark" har premiere onsdag

19. september Af Annika Jeppesen
Foto: Warner Bro. Discovery
Nye afsnit af "Forbrydelser der rystede Danmark" har premiere onsdag aften på Kanal 5 og Discovery+. Læs mere om de fem nye afsnit her.
Nye afsnit af "Forbrydelser der rystede Danmark"

Nu kan du igen komme helt tæt på nogle af danmarkshistoriens mest skræmmende og skelsættende danske forbrydelser, når fortsættelsen af femte sæson af "Forbrydelser der rystede Danmark" har premiere onsdag den 20. september kl. 21.00 på Kanal 5 og Discovery+.

I fem nye afsnit får du et unikt indblik i de spektakulære sager - fortalt af dem, der oplevede dem helt tæt på. De detaljerede fortællinger frembringer nye og ukendte sider af de sager, vi allesammen kender.

I første afsnit går vi tæt på sagen fra september 2022, hvor liget af en ung kvinde på makaber vis bliver fundet i et køleskab i en lille by på den sydfranske riviera.

Kvinden viser sig at være den danske 30-årige Sasia Amalie Morsø.

Ingen ved, hvor længe hun har ligget i køleskabet. Dog er fransk politi overbevist om, at der ligger en forbrydelse bag.

De anholder hendes danske millionærkæreste for drabet, og pludselig udfolder der sig et uhyggeligt og hemmeligholdt mysterium i det, der på overfladen ellers ligner et perfekt glamourøst jetset-liv på Côte d'Azur.

Derudover fokuserer krimidokumentarserien blandt også på den tragiske sag fra 2021, hvor en vanvidsbilist påkørte en politibetjent, der forsøgte at stoppe ham. Den 32-årige betjent, Stefan Nymann, blev ved påkørslen svært handicappet og sidder i dag i kørestol og har et meget begrænset sprog.

Og sagen om drabet på den smukke gymnasiepige Cecilie Næblerød i 2006 bliver genfortalt i et af de andre nye afsnit. Foran klassekammerater til gymnasiets årlige fastelavnsfest mødte hendes ekskæreste, David, op og dræbte Cecilie med 54 knivstik. David tog samme aften sit eget liv.

Alle afsnit i sæsonen bliver fortalt af centrale vidner, ofre, pårørende og politifolk, og nye sider af de ellers velkendte sager ser dagens lys, når nye vidner og nyt materiale kommer frem.

Du kan se de fem nye afsnit på Kanal 5 og Discovery+ fra onsdag den 20. september kl. 21.00.

Se en teaser for krimidokumentarserien herunder.

Ny sæson af "Nationens mareridt"

Ethvert land har mindst én forbrydelse, som har rystet nationen, og som indbyggerne aldrig glemmer. Podcast-serien ”Nationens mareridt" går helt tæt på de sager, der stadig hjemsøger et land. Lyt med i din foretrukne podcast-app.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold