Kultur

Pyramiderne møder moderne kunstværker

3. november Af Helle Hartz. Foto: Khaled Desouki/Ritzau Scanpix
Hele Giza-plateauet har fået nye monumenter på besøg - i hvert fald for en stund, når 14 kunstnere udstiller deres moderne installationer omkring pyramiderne i Egypten.
Kunst foran pyramiderne

Som regel plejer pyramiderne i Giza at stå stolte og knejsende alene i ørkenen, når man kommer gående mod dem.

Men fra slutningen af oktober til midten af november har de store pyramider i Egypten fået selskab af forskellige kunststykker, der på den ene eller anden måde komplimenterer eller spiller sammen med de ikoniske trekantede bygninger.

Det er den egyptiske Art D’Egypte, der har arrangeret udstillingen i samarbejde med UNESCO, for at fremme samtidskunst og samtidig give ny liv til gamle kulturarvssteder.

14 internationale kunstnere fik til opgave at tænke stort – både i forhold til området og til pyramiderne, der i sig selv tiltrækker sig stor opmærksomhed.

Det er mundet ud i vidt forskellige kunstinstallationer, der nu er placeret omkring pyramiderne, og som på hver sin måde arbejder sammen med ørkenlandskabet og bygningerne.

Nogle af kunstværkerne forsvinder næsten helt, når mørket falder på, som f.eks. en 3 meter høj gudinde, mens andre først toner frem, når det bliver mørkt - f.eks. et lysende meditationstæppe.

(Artiklen fortsætter under annoncen)

Udstillingen hedder ”Forever Is Now”, og alle kunstværkerne er forbundet via en sti, der snor sig rundt om det 4.500 år gamle kulturarvssted på Giza-plateauet.

Du kan se de mange flotte kunstværker i al deres storhed her.

Moderne kunst foran pyramiderne

Læg Ude og Hjemme under juletræet
6 nr. for kun 249 kr. - Abonnementet udløber automatisk

Sponsoreret indhold