Rejser

Derfor skal du rejse til Holland i foråret

22. december 2016 af Rejseredaktionen, Foto: AOP
Tusindvis af tulipaner, verdens største blomsterpark, den måske hyggeligste hovedstad og en ferie dejlig tæt på – her får du tips til Holland i forårsmånederne.
Oplev foråret springe ud i fuldt flor, når du rejser til Holland i april og maj

Rejs til Holland og oplev foråret springe ud

Det er noget ganske særligt at køre ned gennem Holland og pludselig være omgivet af farvestrålende blomstertæpper, så langt øjet rækker.

Hollands mange blomstermarker gennemløbes af kanaler, og sommetider, når de små både kommer sejlende, står tulipanerne så ranke og tæt, at det ser ud, som om bådene sejler på et hav af blomster.

Rejs til Holland i april eller maj og oplev foråret springe ud med tusindvis af tulipaner

NILLES Rejser arrangerer forskellige blomsterrejser til Holland. Læs mere og book din tur her!

Verdens største blomsterpark

Et af de bedste steder at opleve Hollands blomsterpragt i forårsmånederne, er i verdens største blomsterpark, Keukenhof, der ligger under en times kørsel fra hovedstaden, Amsterdam.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Millioner af farvestrålende hyacinter, orkideer, påskeliljer, roser og ikke mindst tulipaner byder foråret velkommen til blomsterparadiset i den 32 hektar store park.

Læs også: Velkommen til Downton Abbey

7 millioner blomsterløg

Hvert år plantes syv millioner blomsterløg, hovedsageligt tulipanløg med mere end 800 forskellige varianter, i blomsterparken.

Når blomsterne springer ud i marts og april er det helt spektakulært, og uanset hvor du kigger hen, er der leget med farver og mønstre. Ikke et eneste løg er sat tilfældigt!

Parken har mange arkitekter, der sørger for at den gigantiske have skifter udseende fra år til år, og her er masser af inspiration at hente – og blomsterløg at købe – til haver og krukker derhjemme.

Keukenhof er åben fra den 23. marts til 21. maj 2017.

Tag på kanalrundfart i Amsterdam og nyd den hyggelige by fra vandet.
Tag på kanalrundfart i Amsterdam og nyd den hyggelige by fra vandet.

Flydende blomstermarked midt i Amsterdam

Når man nu har set millionvis af smukke blomster på rejsen til Holland, bliver man inspireret til at plante i sin egen have. Amsterdam har et stort plante- og løgmarked, Bloemenmarkt, der finder sted hver dag langs Singel-kanalen, som løber gennem centrum.

Blomstermarkedet har ligget i Singel-kanalen siden 1862, og boderne flyder på pontoner. Det er et levn fra gamle dage, hvor blomster blev leveret dagligt med båd. Markedet får stadig friske blomster hver dag, men i dag ankommer de med varevogne.

Her kan du købe friske, farvestrålende tulipaner i foråret samt et væld af forskellige andre afskårne blomster, blomsterløg og frø til såning i haven og krukkerne.

Amsterdam ligger under en times kørsel fra blomsterparken og med sine mange hyggelige kanaler og mere end 400 broer, der binder byens 70 øer sammen, lever den spændende hovedstad i den grad op til sit ry som Nordeuropas Venedig.

Gå på opdagelse i tværgaderne mellem kanalerne, hvor du finder små, sjove butikker og mange hyggelige caféer.

Læs også: Rejs til den smukke Amalfikyst

Prøv de lækre, hollandske oste.

Smag den gode Hollandske ost

Der er stor forskel på de hollandske oste, som vi kan købe i Danmark, og dem, hollænderne selv køber på gårdene i Holland, hvor det stadig er udbredt at sælge osten direkte til private. Her er der brugt råmælk, som giver en helt anderledes smag, og forskellige krydderier, lige fra kommen til brændenælder.

Besøg et af de traditionelle gårdmejerier i Holland, og smag dig frem blandt de forskellige varianter – måske er det en hollandsk klassiker som Gouda eller Edam, du skal have med hjem, hvis ikke du da finder en helt ny favorit.

Oplev Holland i blomst med NILLES Rejser

Afrejse i marts, april og maj 2017.

Vælg mellem seks rejser med NILLES Rejser til Holland med 4-stjernet bus, gode hoteller med halvpension, dansk rejseleder og meget mere. Du får spændende udflugter bl.a. til Amsterdam og kan opleve verdens største blomsterpark, Keukenhof.

Sponsoreret indhold