Rejser

Fire tip til middag i Cascais

11. november 2015 af Karna Bunk-Jensen i samarbejde med Kulturrejser Europa, Foto: AOP
Danske Rikke Johannesen har opgivet gråvejr og kulde til fordel for Cascais på Portugals solrige atlanterhavskyst, som hun har gjort til sit hjem. Her får du hendes tip til livet langs Portugals riviera.
Grillet fisk, salat og vin i Cascais

Cascais - Atlanterhavet på første parket

Det engang så søvnige fiskerleje Cascais er nu et yndet feriested for portugiserne selv, og byen er blomstret op med smukke pladser og en fantastisk strandpromenade, der følger byens strande. Når du står her, står du så langt mod vest, som du kan komme i Portugal, inden Atlanterhavet begynder.

Cascais flotte strandpromenade med Hotel Gaia

Læs også:
4 grunde til at holde ferie i Grækenland til efteråret

Tag en smuttur til Lissabon

Fra stationen i Cascais er Portugals hovedstad med de mange sporvogne og smukke broer kun en togtur på 20 minutter væk. Tag en sejltur på Tejofloden, som bugter sig gennem byen – det koster ca. 20 euro at komme med på en båd, og er man mange, kan det betale sig at leje en selv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fado med følelse

Guitarmusik og sælsom, længselsfuld sang klinger ud fra restauranterne i Cascais og Lissabon, hvor den portugisiske folkemusik traditionelt spilles, imens maden spises. Fado er en særlig sangart, som mestres af både mænd og kvinder, og akkompagneres af den specielle, 12-strengede fado-guitar. Folkemusikken er uhyre populær blandt det portugisiske folk, og fado-musikken, som er på UNESCO’s kulturarvsliste, kaldes også for ”den portugisiske blues”.

Læs også:
Rejs til Lissabon - Europas San Fransisco

Udsøgt skaldyrsmåltid i Cascais

Fire tip til middag i Cascais

 1. Portugiserne er det mest fiskespisende folkefærd i Europa, og den grillede fisk er usædvanligt lækker i Cascais. Husk, at prisen på menukortet er kilopris, så prisen for det stykke, du får serveret, er nok væsentligt mindre.
 2. Portugal producerer sin egen vin, Vinho Verde – grøn vin, som er særligt god til fisk. Druerne plukkes, inden de er helt modne, og vinen skal drikkes inden for det første år af dens tapning.
 3. Spis på de restauranter, hvor portugiserne selv kommer, men gå ikke ud at spise før kl. 20, for inden da er restauranterne tomme, og så er det ikke til at se, hvilke der er gode.
 4. Nyd stemningen og smag de lokale delikatesser på den gamle markedsplads i Cascais, Mercado, hvor der stadig er marked hver onsdag og lørdag. I weekenden kan du lægge vejen forbi den hyggelige Carmona-park i byens centrum, hvor der afholdes økologisk madmarked.


Tag forskud på foråret

Klimaet ved Lissabonkysten er et af Europas mildeste, og med et gennemsnit på 2.900-3.300 timer med solskin årligt er det her, foråret melder sin ankomst først! Rejs til Cascais med Kulturrejser Europa og dansk rejseleder gennem hele vinteren 2016/2017.

Cascais, Portugals Riviera – 8 dage

 • Fly København-Lissabon t/r
 • 7 nt. på Hotel Baia i Cascais
 • Morgenmad
 • Transport iflg. program
 • Udflugt: Lissabon med toget og byvandring
 • Udflugt: Sintra og Cabo da Roca
 • Dansktalende rejseleder

Afrejse: September 2016 til marts 2017.
Pris: Fra: 4.995 kr. pr. person.

Se, læs mere og bestil rejsen til Cascais her

Sponsoreret indhold