Rejser

Gaudì og grillkyllinger – dét skal du opleve, når du rejser til Barcelona

26. oktober 2016 af Lene Spies, foto: Lene Spies, Terence Twigg & Panthermedia
Få minutter fra Barcelonas travle gågade, La Rambla, ligger en af byens ældste restauranter. Udenfor – på hjørnet af huset – griller de kyllinger. Indenfor styrer Aurora restauranten, og hun har gode tips til, hvad du skal opleve, når du rejser til Barcelona.
Få gode tips inden du rejser til Barcelona - både til god mad og farverige oplevelser med den sjove arkitektur fra Gaudì.

Aurora Bofarull er 51 år og sammen med sin lillebror Ramon og deres to kusiner er de femte generation i restauranten Los Caracoles som kan dateres helt tilbage til 1835.

Læs også: Charlotte forelskede sig i Italien: Hernede er jeg en høj blondine

Få gode tips til din rejse til Barcelona af restaurantbestyrer Aurora, der bor i spanske storby og har en forkærlighed for Gaudì.
Aurora foran restauranten Los Caroles og hendes favorit-attraktion: La Familia Sagrada.

Byens bedste kyllinger

Restauranten har en udendørs grill, hvor saftige fjerkræ roterer over den sagte ild og sender tillokkende dufte ud over gaden. En af kokkene kommer jævnligt ud og overøser kødet med en tyktflydende marinade. Resultatet er byens bedste kyllinger, der er velsmagende og saftige!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Op mod 15 kokke arbejder indenfor omkring et enormt kul-komfur og laver god, spansk mad fra bunden. Retter som snegle, paella, kanin – og ikke mindst den famøse bouilla­baisse fiskesuppe, som har været på menuen siden 1925.

Hundredevis af billeder med kendte fra hele verden pryder væggene, og blandt stedets berømte gæster kan nævnes Helena Rubenstein, Jimmy Carter, Robert de Niro, Giorgio Armani, Joan Miro, Salvador Dali – og vores egen Allan Simonsen, fra sin tid i fodboldklubben F.C. Barcelona.

Los Caracoles betyder ”snegle”, og restauranten ligger i det gotiske kvarter, Escudellers 14 i Barcelona.

Vil du med til Barcelona i foråret? Kulturrejser Europa arrangerer 8-dages pakkerejser med dansktalende rejseleder. Læs mere om turen her!

3 tips til Gaudís Barcelona

Antoni Gaudì er vel nok den mest anerkendte spanske arkitekt – og centrum for Auroras tre favoritter, man skal opleve, når man rejser til Barcelona:

1 - La Familia Sagrada

Auroras favorit-attraktion er den spektakulære, ufærdige katedral, La Familia Sagrada. Byggeriet har været 134 år undervejs, og man regner først med, at den er færdig om 10-12 år. Katedralen er meget anderledes end andre store kirker på grund af Gaudís snørklede, skæve arkitektur og et imponerende lysindfald i alle regnbuens farver.

2 - Park Güell

En utrolig park, der ligger på en bakke i det nordlige Barcelona. Herfra er der den flotteste udsigt over byen og havet. Parken er perfekt til en storby-pause med den rolige atmosfære og de flotte Gaudí-detaljer alle vegne.

3 - Casa Milà

Også kaldet La Pedrera. Denne nærmest organisk udseende bygning ligger i gå-afstand fra Placa Catalunia og La Rambla og har talrige fine detaljer både ude og inde – sågar på taget. Her troner Gaudís finurlige skabninger i solen, og du kan gå rundt på trapperne og studere dem alle.

Oplev Gaudis unikke design mange steder i Barcelona -  her er det Casa Milà også kaldet La Pedrera.
Casa Milà også kaldet La Pedrera kom på UNESCO’s Verdensarvsliste i 1984 på grund af dens unikke design.

Sponsoreret indhold