Rejser

Mallorca - strand, vandring og skøn mad

15. januar 2016 af Karna Bunk-Jensen i samarbejde med Kultur Rejser Europa, Foto: AOP
Den største af De Baleariske Øer er meget mere end smukke middelhavskyster og små, perfekte bugter.
Oplev Mallorca - strand, vandring og lækker mad

Rejsefortælling
De fleste ser hvide sandstrande for deres indre blik, når tanken falder på Mallorca, men øen er meget mere end det! Oplev pinjeskove og olivenlunde på vandreturen og shop i hovedstaden, Palma, som også byder på spændende retter fra det mallorquinske køkken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På mallorquinsk marked
Hvis du har smag for det grønne, vil du elske Mallorca, som i stor stil dyrker sine egne råvarer. På øens markeder kan du købe og smage lokalt producerede delikatesser. Mercado Ecologico-markedet i Palma er et økologisk marked, som afholdes tirsdag og lørdag morgen i Plaça Bisbe Berenguer de Palou. Her kan du købe mallorquinsk-dyrkede frugter og grønsager, lokalt producerede vine, brød, olivenolier og oste. Mallorcas største marked finder sted hver torsdag formiddag i byen Inca, som kendes for sit læderhåndværk. Besøg også onsdagsmarkedet i Sineu, hvor der stadig handles med høns, kyllinger og grise.

Læs også: Her finder du billige langtidsrejser

En strand hver dag
Med kridhvidt sand og svajende palmetræer er Mallorcas strande helt fantastiske – og meget forskellige! I Alcudiabugten finder du de børnevenlige strande, som er flere kilometer lange, og hvor vandet ikke bliver særligt dybt. På øens sydlige side er det som at være i Caribien, og på østkysten kan man ligge uforstyrret mellem klipperne og i små bugter, hvor der lige akkurat er plads til to personer.

Livet i Palma
Gå ikke glip af Mallorcas hovedstad, Palma de Mallorca, som er rig på storbystemning, cafeliv, shopping og masser af historie. Katedralen i Palma er øens stolthed, og man forstår hvorfor, når man træder indenfor. La Seu er kendetegnet ved det helt specielle lys, som opstår inde i katedralen, når solens stråler spredes gennem en særlig roset.

Spis dig rundt om Mallorca
Det traditionelle mallorquinske køkken er velsmagende og består af egnsretter, som varierer alt efter, hvor på øen du befinder dig.

Spis langs kysten: Når man bor på en ø, er der ikke meget at sige til, at menukortet bugner med retter med fisk. På tavernerne, der ligger strøet langs kysten, er dagens menu, menú del día, ofte noget så simpelt som grillet fisk med sprøde grønsager til – lækkert!

Spis i landet: Kaniner har levet vildt overalt på Mallorca i hundredevis af år, og derfor er det gerne kanin, der simrer i gryderne – ofte tilberedt i en stærk, rød sovs. I den lille by, Genova, kan du både bestille vild kanin eller nyde en portion langtidsstegt lammeskulder, som er den lokale specialitet.

Spis i Palma: Mallorquinerne selv holder af at spise ude, og i hovedbyen Palma ligger mange skønne restauranter og tapasbarer med atmosfære og stemning, hvor du kan smage det bedste fra det mallorquinske køkken. Har du lyst til noget sødt, bør du prøve Mallorcas egen kage, ensaimada, som er fyldt med en creme af fløde og chokolade.

Oplev det blomstrende forår i Holland - læs mere her!

Vidunderlige vandringer
Der er god grund til ikke at begrænse sin færden til vandkanten, når ferien går til Mallorca. Så snart du bevæger dig væk fra kysterne, prydes landskabet af appelsinplantager og grønne dale. Snør vandreskoene og besøg Mallorcas nordlige side, hvor Tramuntana-bjergkæden strækker sig. Her kan du vandre på de mange markerede ruter blandt skove af mandeltræer og pinjetræer, som er grønne året rundt.

Kulturrejser Europa på Mallorca
Bo på Mallorcas skønneste hotel i den smukke Santa Ponça-bugt nær Palma. Rejsen er især for dig, der både vil have kulturelt indhold og tid til afslapning.

Rejsen på 8 dage inkluderer:
●Udflugt til Tramuntana, Port de Sóller, Valldemossa og klosteret La Cartuja.
●Udflugt til dragegrotterne
●Guidet byvandring i Palma
●Erfaren og dansktalende rejseleder
●Morgenmads- og middagsbuffet alle dage
●Mallorquinsk frokost på lokal restaurant
●7 nætter på Hotel Jardin del Mar i værelse med balkon
●Transfer og transport ifm. udflugter
●Fly København – Palma t/r
Mulighed for ekstra udflugt til fiskerbyen Andratx og kunstmuseet CCA Andratx.

Pris fra KUN: 5.495 kr.
Afrejse i april, maj, juni, september og oktober 2016. Rejsende fra Fyn, Jylland og Bornholm opnår brorabat på 250 kr. pr. person.

Kunne du tænke dig at komme med Kulturrejser Europa til Mallorca? Læs meget mere og book din egen tur lige her!

Sponsoreret indhold