Rejser

Min jul i bjergene

22. oktober 2015 af Karna Bunk-Jensen og Nilles Rejser, Foto: AOP
Den gæve sønderjyde Berrit Villadsen har i seks år kørt til Goslar og Hildesheim i Harzens bjerge ved juletid som rejseleder for Nilles Rejser.
Fejr jul i goslar

Berrit Villadsen, rejseleder for Nilles Rejser, Goslar og Hildesheim: - Der er intet så hyggeligt ved juletid som at tage til julemarked i de gamle minebyer, som ligger spredt mellem Harzens smukke bjerge. Området har en særlig plads i mit hjerte, og når jeg som rejseleder kommer til de historiske markedspladser i Goslar og Hildesheim, betages jeg af lydene, lysene og duftene, der strømmer ud fra boderne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tysklands hyggeligste julemarkeder
Selv om man bor på et bjerg, kan man sagtens holde julemarkeder af samme kaliber som i Berlin og Hamburg – det lader i hvert fald til at være holdningen i bjergbyerne Goslar og Hildesheim i Harzen. Her sælges fint træskærerarbejde, hånddyppede lys og hjemmestrik, og madboderne byder på masser af nordtyske specialiteter. Ægte juletræer, som dufter af gran og skov, hentes ind i gaderne, der udsmykkes med guirlander og lys nok til at drive bjergenes vintermørke på flugt.

Goslar og arven fra minerne
Hvem skulle tro, at noget af verdens fineste kulturarv gemmer sig langt oppe i de nordtyske bjerge?
Faktisk er hele Goslars historiske bykerne på UNESCOS’s verdensarvsliste, fordi byen i 1.000 år udvandt sølv og andre metaller fra den nærliggende Rammelsberg-mine. Goslar blev overmåde velstående, og byen er i dag Harzens største by med sirlige udskæringer på de gamle træhuse, overdådigt udsmykkede kirker og sågar et kejserligt palads.

Verdens smukkeste bindingsværk i Hildesheim
Ud over to fantastiske kirker, som begge er på UNESCO’s verdensarvsliste, er Hildesheim også berømt for sine bindingsværkshuse. Knochenhauer-Amtshaus med sine overdådige udskæringer anses for at være et af verdens smukkeste bindingsværkshuse. Hyggeligere bliver det ikke!

3 til at varme sig på
Om vinteren i bjergene, når sneen falder og mørket sænker sig, er det dejligt at få varmen i julemarkedernes boder, hvor der er lys, latter, god mad og drikke. Jeg har tre favoritter, som spreder varmen bedst:
1: Prøv kryddersnapsen med det lange navn, Zieke Feuerstein, som er en lokal specialitet, der stammer fra byen Zieke i det østlige Harzen. Her udskænkes den ved jul på ethvert marked med respekt for sig selv, og traditionen tro serveres den kold forneden og varm foroven.
2: Intet varmer bedre end en skål ærtesuppe, og på julemarkederne får du denne klassiske, nordtyske spise serveret med pølsestykker i.
3: Naturligvis skal du have dig en kop dampende varm glühwein, som tilberedes i store kobberkedler. Koppen, du får, er med et nyt julemotiv hvert år, og du kan vælge at købe den med hjem.

Sådan kommer du til julemarkeder i Goslar og Hildesheim
4 dage fra 2.395 kr.
Rejsen inkluderer:
●4-stjernet bus med Wi-Fi
●3 overnatninger i Goslar
●3 x morgenmad
●3 x aftensmad
●Forplejning på ud- og hjemrejse
●Guidet byrundtur i Goslar og Hildesheim
●Indkøbsstop ved grænsen
●Dansk rejseleder
Afrejse i november og december
Bus-opsamling 23 steder i Jylland

Læs mere om julerejserne til Goslar og Hildesheim og book din egen tur lige her!

Du kan også kontakte Nilles rejser på tlf: 70 21 60 22

Sponsoreret indhold