Rejser

Min vandreferie på Madeira

9. december 2015 af Karna Bunk-Jensen i samarbejde med Kultur Rejser Europa, Foto: AOP
Når rejse- og vandreleder Igor Mouro snører vandrestøvlerne, gør han det helst på Madeira. Læs om grundene til, at øens vandreruter er verdens bedste.
Rejs til madeira på vandretur

Jeg har altid holdt af at vandre – det er en fantastisk måde at lære et land at kende på! Jeg har været rejseleder og vandreguide i mange lande, men Madeira er det smukkeste og mest alsidige sted, jeg har vandret. Her kan man få sus i maven, når man vandrer på en bjergside i 1800 meters højde, og betages af skovens skønhed og brusende åer i dybe dale.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fra ørken til urskov

Selv om Madeira knap er på størrelse med Fyn, ligner landskaberne til forveksling dem, du finder på New Zealand. Frodig urskov, golde vulkanlandskaber og høje bjerge med skarpe tinder og stejle fjelde udgør bare nogle af de terræner, der findes på Madeira, og som gør øen så fantastisk at vandre på. Af Madeiras knap 800 kvadratkilometer er mere end 20 procent desuden dækket af oprindelig laurbærskov, laurisilva, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Du kan vandre i den smukke urskov på stierne langs levadaerne, som er øens gamle vandingskanaler.

Gå ikke uden guide

Hold dig til de 23 officielle vandreruter, når du vandrer på Madeira, og gå ikke uden en guide. Enhver, som er i almindelig, god form, kan vandre på Madeira, men terrænet kræver selskab af en erfaren vandreguide, som kender kløfterne, ravinerne og bjergskråningerne.

Læs også: Mit Madeira i blomst

4 vandreture du skal opleve

1. Canic al til Marocos - Længde: 12 km.
På denne billedskønne rute på Madeiras sydkyst følger du levada-stien igennem små landsbyer og plantager, hvor der dyrkes bananer, sukkerrør, guava og avocado.
2. Levada do Risco og 25 Fontes - Længde: 11 km.
Vi befinder os i 1400-meters højde i den tætte laurbærskov midt på øen. Her i højfjeldet vokser enebærbuske og kæmpebregner side om side med hundredårige laurbærtræer, og vandfaldenes brusen blander sig med lydene fra sjældne fuglearter, som kun findes på Madeira. Ruten går gennem en tunnel under bjerget til den anden side, hvor en smuk eukalyptusskov begynder. 3. Ponta 3. São Lourenco - Længde: 8,5 km.
Hele Madeira er en gammel, udslukt vulkan, og denne østlige spids af øen, som turen foregår på, er endnu gold som et månelandskab, og jorden okkerfarvet af gamle udbrud.
4. Levada Caldeirão Verde - Læng de: 6,5 km.
Hvis du tør, kan du vandre på kanten af 700 meter dybe kløfter på denne rute, som snor sig gennem laurbærskov og ender ved søen, som på dansk kaldes Den grønne kedel.

3 tips til middag på Madeira

● Vidste du, at portugiserne spiser næsten dobbelt så mange fisk og skaldyr som resten af europæerne? Sørg for at smage albuemuslingen, som lever på klipperne langs Madeiras kyster. Bestiller du retten lapas, får du dem pandestegt med hvidløg og citron – lækkert!
● Den portugisiske variant af tapas, petiscos, som du kan smage på Madeira, byder på blandt andet friturestegte hestemakreller, blæksprutter i rødvin og den lækre espadafisk, som serveres med en lille, sød banan.
● På højfjeldenes grønne plateauer græsser øens kødkvæg året rundt, som det har været tradition siden 1400-tallet. Prøv Madeiras signaturret, espetada, som består af oksekød krydret med hvidløg og laurbærblade og grillet over trækul.

Vil du på vandreferie på Madeira?

Tag med Kulturrejser Europa til Madeira på en gastronomisk vandreferie, hvor oplevelser i naturen og Madeirakøkkenet er på menuen. Vores dansktalende rejseleder er med på alle inkluderede udflugter og vandreture.
Rejsen på 8 dage inkluderer:
●Vandretur fra Canincal til Marocos
●Vandretur ad Levada do Risco til 25 Fontes
●Vandretur til Ponta São Lourenco
●Vandretur til Caldeirão Verde
●Guidet byvandring i Funchal
●Dansktalende rejseleder og transport
●Morgenmad alle dage
●Tre frokoster og to middage med drikkevarer
●Syv nætter på 4-stjernede Hotel Quinta Perestrello
●Direkte fly København-Funchal t/r
Pris fra: 8495,-

Læs mere om turen og book din egen tur lige her!

Sponsoreret indhold