Rejser

Mit fortryllende Irland

16. december 2015 af Karna Bunk-Jensen i samarbejde med Kultur Rejser Europa, Foto: AOP
Læs rejseleder Ole Fournais guide til uforglemmelige naturoplevelser, folkemusik og skummende, kulsorte øl i Irland.
Rejs til Irland

Som rejseleder har jeg været vidt omkring i verden, men jeg vender altid tilbage til Irland, som med sin gæstfrie, musikalske befolkning og en historie, der spænder fra vikingeinvasion til selvstændighedskamp, altid vil fascinere og tryllebinde enhver, som gæster øen. Her er en kontrastfyldt skønhed, der kommer til udtryk i de smukke, forrevne landskaber strøet med forhistoriske monumenter, gamle slotte, klostre og ruiner.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Irland med vandrestøvler på
En fantastisk måde at opleve Irland på er til fods, og intet sted er mere oplagt at begynde end i grevskabet og nationalparken Wicklow, hvis bjerge kan spottes fra flyveren ved ankomsten til Dublin. Egnen er en af Irlands smukkeste, og her finder du blandt andet Irlands højeste vandfald på 121 meter samt godset Luggala, som tilhører den irske Guinness familie.

Vandreruten The Wicklow Way blev etableret for mere end 40 år siden og er Irlands første officielle vandrerute. I alt er ruten 130 km lang og krydser smukke heder med lyng, skove og bjerglandskaber med dybe søer og dale. Fra Wicklow Nationalpark kan du også vandre ad kystruten The Cliff Walk, hvorfra du har et smukt udsyn over den irske østkyst og det irske hav. Havfuglene flokkes på kyststrækningen, og er du heldig, kan du måske spotte delfiner og sæler.

Læs også: Vandreferie i Madeira

På shoppetur i Dublin
Befinder du dig i Dublin, kan du med fordel bruge en dag på at ose i de hyggelige forretninger, som ligger side om side i centrums snævre gader. Gå på opdagelse i Dublins to store handelsgader Grafton Street og Henry Street, hvor både de internationale og lokale, irske mærker er repræsenterede. Gå især efter kvalitetsstrik og uldprodukter fra den irske øgruppe, Aran, og køb en whisky med hjem fra et mærke, som du ikke kender. Det burde ikke være svært, for vidste du, at Irland faktisk flere whiskyproducenter end Skotland? Det kan også anbefales at besøge butikken Kilkenny i Nassau Street, som byder på irske delikatesser og irsk design af smykker og tasker.

Smagen af Irland
Lam: Den bedste mad behøver ikke at være den dyreste – spis gerne på de traditionelle, irske pubber, hvor en skål dampende varm lammestuvning kan blive din for knap 4 euro.
Østers: Siden middelalderen har østers været en populær spise i Irland, og du kan købe dem friske fra havet på de store udendørsmarkeder i Dublin og Belfast.
Laks: Laksefiskeriet har altid haft gode kår i de irske vande – så gode, at laksen optræder i flere gamle irske legender og sagn. I dag serveres laks stadig med vellyst til hvert et måltid. Prøv at få den som tilbehør til din irske morgenmad!

Læs også: Oplev Holland i blomst

Vil du også gerne opleve smukke Irland?
Vælg mellem tre forskellige rejser til Irland med Kulturrejser Europa. Alle rejser er i selskab af erfaren og dansktalende rejseleder! Afrejse i 2016 mellem marts og oktober.

Dublin/Belfast - 5 dage
●Mange spændende udflugter
●Guidede byrundture i Dublin og Belfast
●Dansktalende rejseleder
●2 overnatninger i Dublin
●2 overnatninger i Belfast
●Irsk morgenmad alle dage
●Bustransport
●Fly København-Dublin t/r

Pris fra 5.495 kr.

Rundrejse i Irland – 8 dage
●Mange spændende udflugter
●Whiskey-smagning
●Dansktalende rejseleder
●7 nætter på tre hyggelige hoteller
●Morgenmad alle dage
●4 middage inkl. irsk aften
●Bustransport
●Fly København-Dublin t/r

Pris fra 8.995 kr.

Vandreferie i Irland – 8 DAGE
●Flere vandringer på 7-19 km.
●Dansktalende vandre- og rejseleder
●3 ekstra udflugter
●7 nætter på The Grand Hotel, Wicklow
●Irsk morgenmad alle dage
●1 middag på hotel, 1 pubfrokost og 1 picnic-frokost
●Irsk aften med 3-retters menu, irsk musik og folkedans
●Bustransport
●Fly København-Dublin t/r

Pris fra 8.995 kr.

Deltagere fra Fyn, Jylland og Bornholm opnår brorabat på 250 kr. pr. person.

Du kan også kontakte Kultur Rejser Europa på tlfnr: 88 33 62 46

Sponsoreret indhold