Rejser

Mit sagnomspundne Skotland

24. februar 2016 af Karna Bunk-Jensen i samarbejde med Kultur Rejser Europa, Foto: Kultur Rejser
Skotland er fantastisk, hvis man spørger rejseleder John Gyllinge - læs hans bedste tips til Skotland her.
Rejs til Skotland med Kultur Rejser Europa

Rejselederen fortæller: Det, jeg især husker fra min første rejse til Skotland, er regn, regn og atter regn. Aldrig har jeg været et sted, der var så vådt. Fyrre år senere, efter at være blevet underviser i engelsk og historie, har jeg besøgt Skotland talrige gange i alt slags vejr uden nogensinde at opleve lige så meget regn. Jeg tror, at det var landet selv, der bød mig velkommen med en fremvisning i skotsk temperament!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Slagmarkernes land
De kampe, som skotterne og englænderne gennem 700 år udkæmpede på skotsk jord, lever i dag videre i form af legender, men du kan stadig komme helt tæt på den virkelige historie. Som et ekko fra fortiden står de mange smukke slotte, der blev opført i urolige tider som fæstninger, og omkring dem ligger slagmarkerne strøet tæt. Fra de høje mure på Sterling Castle kan man således få øje på hele syv områder, hvor historiske slag er blevet udkæmpet. I højlandet mod nord kan du desuden besøge slagmarken Culloden, hvor skotske klansmænd i 1746 tabte den sidste kamp i oprøret mod englænderne. The Battle of Culloden var overstået på blot 68 minutter, og ved besøgscentret, kan du se og høre en rekonstruktion af slaget.

Macdonals ø
”Skyernes Ø”, som vikingerne kaldte Isle of Skye, er med sine vidstrakte heder og høje bjerge Skotlands absolut smukkeste. Med kronvildt i bakkerne og havørne og kongeørne kredsende om Cuillinbjergenes tinder er det et uundgåeligt udflugtsmål for enhver, som gerne vil tabe pusten til en fantastisk udsigt. Øen tilhører en af de største, skotske klaner, MacDonald-klanen, og ruinerne af klanens slot, det smukke Armadale Castle, ligger her mellem moser og lyngklædte bakker.

Med eller uden tern
De ternede skørter, som skotske mænd bærer ved særlige lejligheder, hed oprindelig tartans, og de fleste var slet ikke ternede. I viktoriatiden udstedte majestæten en invitation til en formel begivenhed, hvor alle de skotske høvdinge skulle stille i tartan med mønstre, som repræsenterede deres klan. I løbet af få år havde hver klan sit eget mønster, som endnu i dag bæres af de gamle klaner og familier.

Er du mere til varmere himmelstrøg? Læs også om rejser til Toscana i Italien

6 oplevelser i Edinburgh

Shopping: På det store shoppingstrøg, Princes Street, findes både de internationale mærker og de små skotske.

Historie: Skotlands Nationalmuseum giver en spændende introduktion til landets historie og industrielle udvikling.

Royale: Holyrood Palace, som er opført i 1128, er Dronning Elisabeths officielle residens, når hun besøger Edinburgh.

St. Margaret: Det undseelige Sankt Margarets Kapel ved Edinburgh Castle stammer fra starten af 1100-tallet og er Edinburghs ældste bygning. Kapellet indeholder en fantastisk, original glasmosaik.

Arkitektur: Edinburgh er en utroligt smuk og velbevaret gammel by. Kvarteret Newtown, som blomstrede i 1800-tallet, regnes for at være verdens bedste eksempel på klassisk, georgiansk arkitektur.

Musik: Den skotske folkemusik er en vigtig del af den skotske kultur. Hør den live på den nærmeste pub, hvor den spilles med både harmonika, violin og fløjte.

Myten om Nessie
Der er næsten 100 år siden, at en mystisk silhuet, som kunne ligne en slags dinosaur, blev fanget på kamera i den skotske Loch Ness-sø. Lige siden er nysgerrige fra hele verden strømmet til i håb om at spotte det nu sagnomspundne søuhyre. Vi finder nok aldrig ud af, om der i Loch Ness’ dybe blå gemmer sig et søuhyre, men ét er sikkert – søen og det omkransende skotske højland er sælsomt smukt.

Kom med Kultur Rejser Europa til sagnomspundne Skotland i 8 dage
Essensen af Skotland indfanges på denne rundrejse, hvor vi passerer igennem lavlandet, højlandet og byerne og bl.a. ser de berømte søer og gamle slotte. Blandt oplevelserne på vores færd er whiskyfremstilling, Isle of Skye, den historiske slagmark Culloden og en smuk sejlads på Loch Linnhe. Undervejs bor vi på gode, hyggelige hoteller med central beliggenhed.
Rundrejsen inkluderer:
●2 nætter i Edinburgh
●3 nætter i Fort William
●1 nat i Glasgow
●1 nat i Grantown-on-Spey
●Morgenmad alle dage
●1 frokost og 5 middage
●Dansk rejseleder
●Mange udflugter til bl.a. Isle of Skye, whiskydestilleri og slagmarken Culloden
●Bustransport hele ugen
●Direkte fly København – Edinburgh t/r

Pris fra: 13.495 kr.

Sponsoreret indhold