Rejser

Oplev efteråret i Bremen

30. august 2016 af Karna Bunk-Jensen, Foto: AOP
Kom med til Tysklands ældste folkefest og snup et glas glühwein, imens træerne langs Weser-floden skifter til efterårsdragt. Rejseleder Birgitte fra Nilles guider dig til efterårets største oplevelser i Bremen.
Efterår i Tyskland med Julemarkeder og Oktoberfest i Bremen

Tag på weekendtur til Bremen

Birgitte er med som rejseleder på mange af Nilles ture til Tyskland, men intet sted holder hun af at vende tilbage til som Bremen: – Jeg glæder mig altid til Bremens oktoberfest. Det er uden tvivl den bedste fest, jeg har været til, for der er så meget gang i den! Du kan ikke lade være med at lade dig rive med af glæden, og selv hvis du har drukket vand hele aftenen, står du før eller siden på bænken og synger med. Og Bremens gamle gader og bindingsværkshuse fra middelalderen er så fortryllende, især når vi nærmer os juletid. Her danner de rammen om de hyggeligste og smukkeste julemarkeder, der findes.

"Bremer Stadtmusikanten" fra Brødrene Grimms berømte eventyrfigurer.

Schoo dig gennem Bremen
Der er intet så eventyrligt som en spadseretur gennem det velbevarede Schnoor-kvarter, som i middelalderen husede Bremens rebslagere, fiskere og andre, der ernærede sig i den gamle hansestad. I de smalle og kringlede gader ligger deres huse endnu side om side og er i dag hjem for kunstnere, gallerier og guldsmede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Oktoberfest og tradition
Bremens oktoberfest, Freimarkt, er en 17 dage lang tradition, som stammer fra 1035, hvor Bremen fik lov til at afholde et stort frimarked i oktober. Her kom handlende langvejs fra for at gøre deres indkøb til vinteren, og markedet blev hurtigt et tilløbsstykke, som tiltrak boder med mad og underholdning af enhver art. I 1809 dukkede den første karrusel op, og med tiden er den blevet suppleret af 349 andre forlystelser, markedstelte med orkestre, et karneval og en parade gennem byen. Hovedindslaget er fællesmiddagene med øl i det kæmpe festtelt på pladsen Burgerweide, hvor de traditionelle lederhosen og dirndl-kjoler kommer frem. Dét skal opleves!

Bremens julemarkeder
Enhver tysk by med respekt for sig selv har et julemarked, så Bremen har to. Det største, og mest velkendte, foregår foran og omkring det 600 år gamle rådhus, hvor også Roland-statuen og Petrikirken findes. Et stenkast herfra, ved bredden af floden Weser, ligger Bremens andet julemarked: Schlagtemarkedet er et historisk marked i maritim atmosfære, hvor arbejdende kunsthåndværkere klædt i middelalderdragter sælger keramik, filtklæder, jernsmederier og hånddrejede ting fra snedkeren.

Læs også:
Rejser med mysterier og mordgåder

Hvad skal du smage?
Bremen ved juletid er en labyrint af skønne dufte, så lad din næse finde vej til friskbagte peberkager, honninghjerter, brændte mandler og, naturligvis, dampende varm glühwein! Bestiller du den mit schuss, får du et skvæt rom i. Varm dig også på den regionale specialitet, ærtesuppe med pølser, som serveres fra store kedler.

Hvad skal du have med hjem?
Julemarkedernes mange boder er bristefærdige med traditionelt håndværk. Særligt træskærerkunsten er smukt repræsenteret med udskårne træting og julepynt fra Erzgebirge i Sachsens bjerge, og de hånddyppede lys, som sælges i bunkevis, er noget så fine.

Havnen i Bremen ved juletid

Hvordan kommer du til Bremen

Kør til Bremen med NILLES Rejser
Oplev Bremen med dansk rejseleder i tre dage. Rejsen i bus tager kun én dag, så kom med til oktoberfest eller start julen med en tur til Bremens hyggelige julemarkeder.

Rejsen til Oktoberfest i Bremen inkluderer blandt andet:

  • Middag i Bayern Festhalle
  • Guidet rundtur i Bremen
  • Dansk rejseleder

Hvornår? 14/10, 19/10 og 21/10
Priser pr. person fra: 2.475 kr.

Bestil rejsen til Oktoberfest i Bremen her

Rejsen til julemarkedet i Bremen inkluderer blandt andet:

  • 2 overnatninger i Bremen
  • Middag i kælderrestaurant i Altstadt
  • Dansk rejseleder

Hvornår? 30/11 og 5/12
Priser pr. person fra: 2.295 kr.

Bestil rejsen til julmarkedet i Bremen her

Sponsoreret indhold