Rejser

Oplev julemagien i Disneyland Paris

1. januar 2014 af Anne-Sophie Jessen, foto: Anne-Sophie Jessen & Disneyland Paris
Overrask børnene eller børnebørnene med en juletur til Disneyland Paris. Det er som at springe lige ind i ”Disneys juleeventyr” med Jesper Fårekylling som vært – og selv de voksne må overgive sig til julemagien.
Rejs til Disneyland Paris og nyd julemagien i forlystelsesparken i november g december.

Oplev Disneyland Paris i julehumør

Indrømmet – det var med skepsis, at jeg hankede op i kufferten og den 6-årige søn og satte kursen mod Disneyland Paris. At skulle tilbringe tre dage i en overrendt juleudgave af Andeby... Det virkede bare ikke så tillokkende. Omvendt var den 6-årige ellevild, og så må man jo tage sig sammen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Askepots lakajer byder os velkommen på det femstjernede Disneyland Hotel. I foyeren mødes vi af peberkagehus, gran og julekugler ad libitum tilføjet et nuttet lille damplokomotiv, der kører rundt blandt de blanke gaver. Og jeg må erkende, at det sætter lidt gang i min julestemning.

Fortryllende julestemning i Disneyland Paris

Vel indkvarteret, begiver vi os ud i forlystelsesparken, forbi jernskiltet, hvorpå der står: ”Here you leave today and enter worlds of history, discovery and ageless fantasy.”

Skiltet taler sandt. Først opdager jeg det ikke. Men der går ikke lang tid, før jeg må erkende, at hverdagstankerne blev efterladt ude ved porten.

Vi knækker hovederne bagover, da vi ser det 24 meter høje juletræ, der knejser på Town Square og lader sin stjerne glimte i december-solen. Og som hypnotiseret finder jeg pludselig mig selv iført nyindkøbte Minnie Mouse-ører med stor prikket sløjfe. Jeg har allerede overgivet mig. Disney kan bare noget med jul.

Journalist Anne-Sophie Jessen og hendes søn på juletur til Disneyland Paris.
Journalist Anne-Sophie Jessen og hendes søn på juletur til Disneyland Paris.

Spring ind i Disneys juleeventyr

Når alle sanser bombarderes med juleri, højtalere der spreder jinglebells, jinglebells over hele parken, Chip og Chap som krammer generte børn og alle de nostalgiske kopier af amerikanske handelsgader, westernbyer, 1001-nats-scenarier og et miniature-Paris – ja, så går fantasien lige i blodet.

Disney er totalteater. Forlystelserne kaster dig både 2- og 3-dimensionelt (med dertil hørende briller) ret ind i de bedste af Disneys film. Du ER midt i Pinocchios forunderlige verden, du flyver med Peter Pan over Londons tage, og du skrumper ind til en lille mus, der gemmer sig under komfuret i Ratatouilles køkken for ikke at blive fanget af den store fæle kost.

Oplev det spektakulære Frost show baseret på filmen af sammen navn, når det er jul i Disneyland Paris

Fantastisk Frost-show

I hele to måneder - fra 11. november til 8. januar - sætter Disneyland Paris alle sejl til for at få julesindet frem i alle - uanset alder. En af satsningerne er showet Frost baseret på filmen af samme navn. Et orgie af lys, flotte kostumer og de populære sange fra filmen – med mulighed for at synge med.

Når tusmørket melder sig, står Mickey, Minnie og julemanden for en ceremoniel tænding af det store juletræ – alt er smukt, dragterne hvide og træet glimtende.

Vil du nemt afsted? Magic Tours tilbyder pakkerejser til Disneyland Paris - læs mere her!

Dansende kagemænd og søde prinsesser

Det helt store tilløbsstykke er ”Disney Christmas Parade”; en parade af disneyfigurer og dansende riddere, prinsesser, kagemænd og -koner. De flyder forbi i enorme rullende tekopper, sørøverskibe og peberkagehuse på størrelse med et sommerhus. Til slut kommer naturligvis julemanden i sin kane. Julemusikken gjalder, danserne svinger de lange kjoler. Og kløgtigt nok er det hele lavet så stort, at selv den mest voksne kommer til at føle sig lille. Både udenpå og indeni.

Da det hele er rullet forbi, er den 6-årige mod sædvanen tavs for en stund. Nærmest forstenet. ”Hold da op”, får han lige hvisket. Så stavrer vi videre ud i aftenen for at få noget at spise.

Hils på Askepot, Pluto og mange flere

På restauranterne i Disneyland diskes der ikke kun op med god mad i flere prisklasser. Man kan også hilse på de mange disneyfigurer, og mellem retterne får vi både sagt hej til Askepot, hendes mus, Fedtmule og Pluto.

Og da vi kommer til desserten, giver et lille kor af gammeldags klædte sangere en flerstemmig udgave af ”I´m dreaming of a white Christmas”.

Lysshow foran Torneroses funklende slot i Disneyland Paris

Lysshow foran Torneroses funklende slot

Ude i mørket igen kan den 6-årige lige finde den sidste energi til at overvære finaleshowet ”Disney Dreams” med overdådigt lysshow, belyste springvand og fyrværkeri foran Torneroses funklende slot.

Og lige dér på vej hjem i mørket til hotellet er jeg tættere på mit julebarnesind, end jeg har været længe.

Værd at vide

  • Disneyland Paris holder jul fra 11. november til 8. januar.
  • Der findes forskellige billettyper, men når entreen er betalt er alle shows, parader og forlystelser gratis.
  • Vil du overnatte i Disneyland Paris? Der er hele syv hoteller i forlystelsesparken med hver deres tema

Vil du slippe for at arrangere turen selv, så skræddersyer Magic Tours pakkerejser til Disneyland Paris – læs mere her!

Gennem Magic Tours kan du bestille gratis shuttle-bus fra lufthavnen til Disney-parkerne, fastpass-billetter, så du skal bruge mindre tid på at stå i kø til forlystelserne og forskellige måltidspakker.

Sponsoreret indhold