Rejs til Sicilien med Mettes gode tips


Rejsekonsulent på Sicilien for Kulturrejser Europa, Mette Møller Hansen, 36, fra København:
Til daglig sammensætter jeg rejser på Sicilien for Kulturrejser Europa og oplever i den forbindelse sicilianernes gæstfrihed og landets dejlige atmosfære. Nogle gange tror jeg, at tiden på Sicilien gik i stå i halvtredserne, for herrerne løfter stadig på hatten, når de går forbi, og kvinder i smukke kjoler hilser på slagteren, der kører rundt i sin bil med en lille megafon på taget og råber om tilbud på fars.
Jeg kom til Sicilien første gang i 2003 og husker så tydeligt de små, gammeldags ladvogne, der kørte rundt med lastfulde af strålende, orange og røde appelsiner. Man siger, at Etnas vulkanjord er grobund for verdens sødeste citroner og blodappelsiner, og når appelsin- og citrontræerne blomstrer i foråret, kan det duftes på hele øen.
GÅ UNDER JORDEN I PALERMO
Palermo er som et postkort med sine hyggelige, snoede gader og brostensbelagte stræder, men den virkelige attraktion er skjult under jorden. Bag Palermos berømte, arabiskinspirerede katedral gemmer sig en hemmelig seværdighed; katakomberne, som blev bygget af kapucinermunkene i 1500-tallet, da kirkegården løb tør for plads. I dag kan man besøge katakomberne, der strækker sig under byen, og se skeletterne af Palermos forrige indbyggere stå opmarcheret langs væggene, endnu i det tøj, de blev begravet i.

MØD FORTIDEN I SIRACUSA
På den sydøstlige del af øen ligger den skønne by Siracusa. Et voldsomt jordskælv i 1693 jævnede store dele af byen med jorden, og til genopbygningen blev tidens største skulptører og stenhuggere tilkaldt. Typisk for tiden er bygningerne derfor præget af en klassisk græsk og romersk stil samt senbarokkens fantastiske ornamenter og stenansigter, som er mejslet ind i hver en ledig mur.
TEMPERAMENT I UDBRUD
Jeg elsker at stå tidligt op og vandre rundt på Etna ved Silvestri-kraterne, der som golde og måneagtige lavalandskaber står i kontrast til den frodige nationalpark omkring. Det eneste, der afslører, at den 3.323 meter høje vulkan er aktiv, er svovldampene og røgen, der stiger op fra kraterne. Vulkanen slumrer for det meste fredeligt, men indimellem går den i udbrud, om end de er små, og så daler asken ned over øen længe efter.

DET SICILIANSKE KØKKEN
Hver lille egn har sin stolte specialitet, og du kan, ganske bogstaveligt, spise dig øen rundt! Hvor køkkenet i Palermo er mere arabisk inspireret med couscous til blæksprutten og de krydrede rejer, er det råvarerne fra jorden, der serveres inde midt på øen. Catanias signaturret, Pasta alla Norma, kan jeg ikke rejse hjem uden at have smagt. Den enkle ret består af frisk pasta med tomat og aubergine, strøet med friskrevet, saltet ricottaost, og er opkaldt efter en opera af komponisten Bellini, der stammer fra byen.
REJS TIL SICILIEN
Kulturrejser Europa arrangerer rundrejser på Sicilien i maj, juni, september og oktober 2017.
Psst... Vil du flyve fra Aalborg tilbyder NILLES Rejser også rundrejser på Sicilien. Læs mere her >>