Rejser

Rejser - Derfor skal du rejse med rejseleder

15. januar 2016 af Karna Bunk-Jensen og Nilles Rejser, Foto: AOP
De viser vej, peger og fortæller med viden og entusiasme – men hvad er det egentlig, at rejselederne kan?
Derfor skal du rejse med rejseleder

Rejsefortælling
I de 23 år, jeg har været rejseleder, har jeg besøgt stort set hvert land i hele Europa. Jeg elsker at være rejseleder, og jeg elsker at researche på et nyt land eller en ny by. Som rejseleder har jeg muligheden for at formidle noget til en gruppe af rejsende, som både de og jeg synes er enormt spændende. Undervejs sker der næsten altid det, at der opstår et forum i gruppen, hvor der både debatteres og udveksles viden. For mig er det dér, at rejsen bliver rigtigt interessant – når den flytter på noget ved én.'

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rejselederen er din ekspert i rejsemålet
Ud over den erfaring og lokalkendskab, som rejseledere har, bidrager de også ofte med en særlig viden, som ikke findes i nogen guidebog. Når turen går til frodige Madeira, er det for eksempel praktisk at være i selskab af en haveekspert, ligesom historikeren i Berlin eller kunsthistorikeren i Paris har særlige forudsætninger for at være rejseledere netop her. Hver især brænder vi for at give vores viden videre, så du kan blive endnu klogere på dit rejsemål.

Rejs med ligesindede
Når du rejser med en rejseleder, rejser du også som en del af en gruppe på 30-40 rejseentusiaster. Det betyder, at der på udflugterne er andre, som deler din interessere for rejsemålet. Det er en fantastisk måde at mødes på, og det skaber en helt særlig dynamik, hvor man er sammen om at lære. Derfor tænker jeg også altid, at det at rejse, som vi gør, er en form for højskole på hjul, og man skal helst have fået et lidt andet blik på verden, når man vender hjem, end man havde, da man tog af sted.

Vil du opleve Holland i blomst? Læs mere her!

Få mere ud af din rejse
Du kender det sikkert, hvis du har prøvet at rejse selv: skiltene er uforståelige, det tager lang tid at koordinere transporten, og når du endelig når dit bestemmelsessted, er billetkontoret lukket. Der er utroligt meget spildtid på en almindelig rejse. Den helt store fordel ved at rejse med rejseleder er, at vi på forhånd har tilrettelagt rejsen således, at du får set de vigtigste og mest interessante seværdigheder på den nemmeste måde. Hvis der er noget, du ellers vil opleve, kan vi hjælpe dig med at lægge en plan for, hvordan du kommer til det.

Første møde eller gammel kending
Jeg oplever faktisk tit, at der er rejsende med i min gruppe, som har været på destinationen før, men som følte, at de ikke fik nok ud af rejsen på egen hånd. Det er især tilfældet på rejser til storbyer, for her kan der være så mange tilbud og valgmuligheder, at det kan virke helt uoverskueligt at vælge, hvad man skal nå at opleve. Omvendt hører jeg også fra folk, jeg før har haft med i en gruppe, at de brugte rejsen som inspiration til, hvad de mere skulle nå at se, smage og prøve næste gang, de kom igen.

Vær tryg på din rejse
At føle sig tryg på rejsen handler ikke bare om at have en repræsentant fra rejseselskabet til stedet, hvis uheldet er ude. Rejselederen er din guide til den lokale kultur; skikke, du skal være opmærksom på, tip til at komme hurtigt omkring, de bedste spisesteder og dem, du skal undgå. Det betyder også, at du i mindre grad skal bekymre dig om at blive snydt, når du for eksempel skal ud at spise. En rejseleder, som kommer med en gruppe, får ofte en god pris og den bedste service for at sikre, at også den næste gruppe kommer forbi.

Læs også: Oplev fantastiske Irland

NILLES’ rejseleder anbefaler:
Zakynthos i 8 dage fra 5.995 kr.
●Ørundtur med kloster-besøg, De Blå Grotter og olivenolie-fabrik
●Sejltur til Keri-grotterne og havskildpaddernes ø
●Udflugt til økologisk vingård
●Dansk rejseleder
●7 nætter på hotel med pool og restaurant
●Værelse med balkon eller terasse
●Fly Aalborg – Zakynthos t/r inkl. mad
●Gratis parkering i Aalborg Lufthavn
Afrejse: i maj og september 2016

New York i 8 dage fra 12.995 kr.
●Cruise omkring Manhattan
●Guidet byvandring på Manhattan
●Guidet byvandring i Harlem og Brooklyn
●Rundvisning i Lincoln Center
●Dansk rejseleder
●6 nætter på centralt hotel på Manhattan, New York
●Morgenmad alle dage
●Transport ifm. udflugter
●Fly Aalborg eller København – New York t/r inkl. mad
Afrejse: i april og maj 2016

8 dages rundrejse i Andalusien fra 7.295 kr.
●Daglige udflugter til bl.a. Gibraltar, Sevilla og Alhambra
●Dansk rejseleder
●2 nætter i Cala de Mijas
●2 nætter i Sevilla
●3 nætter på Costa Tropical
●7 x morgenmad
●1 x tapasfrokost med drikkevarer
●7 x aftensmad
●Transfer lufthavn – hotel t/r
●Fly Aalborg – Malaga t/r
●Gratis parkering i Aalborg Lufthavn
Afrejse: i april, maj og september 2016

Får du også lyst til at rejse? Klik ind og læs mere, lad dig inspirere og book din egen rejse!

Sponsoreret indhold