Rejser

Sjov ferie i Thailand: På scooter gennem Hua Hin

17. september 2017 af Johan Lyngholm Foto: All Over Press/Alamy - Opdateret af Rejseredaktionen
All Over Press
Det koster (nærmest) ingen penge at hoppe på scooteren og suse gennem Thailands gamle kongeby og opleve steder uden for de sædvanlige turistruter.
På scooter gennem Hua Hin

På samme måde som Thailands frugter er farvestrålende, skal Thailands ældste ferieby vise sig at sætte kulør på den ferie, som vi har valgt at tilbringe i den på én gang smukke og autentiske plet ved havet.

Vi har valgt at leje scootere, da en tuk-tuk, Thailands svar på en taxa, sjældent koster under 200 thailandske baht per tur, hvilket svarer til ca. 40 kroner. Scootere kan lejes for omkring 200 baht for en hel dag og er endda væsentligt billigere, hvis de lejes i længere tid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hurtig erfaring viser, at det er godt at holde sig fra den store, trafikerede hovedvej, Phetkasem Road, der deler byen i to. Dér er trafikken ret heftig – og ikke alle trafikanter går lige meget op i at følge færdselsreglerne. Men på de mindre veje føles køreturene på scootere ganske tryg.

Læs også: Spænd hjelmen og tag på hulehop i Wales

Frække aber

Med ungerne foran og far og mor som styrmænd er der frie tøjler til at udforske alle små veje, hvor det oser fra gadekøkkenerne og børnene leger. Det er netop fordelene ved at være egen chauffør – at vi kan styre uden om de klassiske turistruter og navigere mod de mere uberørte områder.

Første stop er en udkigspost i Hua Hin.

Vi må parkere scootere og fortsætte til fods fra den centralt beliggende og farverige jernbanestation med en smuk og kongelig vente-pavillion. Herfra tager vi turen stejlt opad mod toppen af bjerget Khao Hin Lek Fai.

– Abe, råber vores 2-årige søn pludselig, da vi trasker det sidste stykke hen ad stien mod mål.

Og han har ret. En stor abe er pludselig hoppet ind over stien lige for fødderne af os.

Aben har forladt flokken længere nede ad bjerget og vækker med dens skøre udseende stor begejstring – især hos de mindste i vores familie. Vi ser nu, at flere gibbonaber bevæger sig rundt i vejkanten, og de underholder os, til vi når det, der viser sig at være en af Hua Hins smukkeste udkigsposter.

Udsigten over byen er storslået, og vi forestiller os at være nået frem med tuk-tuk en tidlig morgen og se solen stå op over stranden og havet, der ligger i baggrunden.

Du kan blandt andet rejse til Hua Hin med Beach Tours, som har rejser med fly og hotel. Afgange i november, december og januar.

Bedste tidspunkt på året at rejse: Rejs i november til februar, hvor temperaturen er varm og luftfugtigheden ikke ubehagelig høj. Regntid fra juni til oktober.

Sponsoreret indhold