Rejser

Skønne Andalusien

8. oktober 2015 af Karna Bunk-Jensen, Foto: AOP
Duft, smag og dans dig gennem et Andalusien, som emmer af historie og liv. Oplev denne varme og krydrede del af Spanien med alle sanser, når rejsekonsulent Irene Jakobsen fortæller om en kultur og et folk, der står hendes hjerte nær.
Turen går til Andalusien

Turen går til Andalusien

Irene Jakobsen, rejsekonsulent i Andalusien for Kulturrejser Europa, 39 år, fra Hørsholm.

Så snart jeg kan komme til det, tager jeg til Andalusien. Jeg har været rejseleder i regionen i mange år, og for mig er det et sted, jeg er nødt til at vende tilbage til. Nu, hvor jeg er rejsekonsulent, er jeg også med til at finde nye oplevelser i Andalusien, og gang på gang overraskes og fascineres jeg af denne smeltedigel af kulturer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Andalusien blev besat af invaderende mauriske styrker fra Nordafrika i begyndelsen af 800-tallet og var under arabisk herredømme i 700 år. Til sidst lykkedes det de katolske monarker at generobre magten over regionen, men den arabiske tilstedeværelse i Andalusien har haft en kraftig effekt på kulturen og køkkenet og er i dag en del af den andalusiske folkesjæl.

300 solskinsdage om året
Meget af Andalusien kan opleves på én uge, men kan man hive tre uger ud af kalenderen, er paletten af udflugtsmål det hele værd. Kysterne er et tropisk ferieparadis, som ikke er så turistet, som man skulle tro, og rejser man ind i landet, oplever man en natur, der spænder fra sneklædte bjerge og skisportssteder til frodige dale med appelsin- mandel- og olivenlunde. Dertil kommer, at Andalusien i gennemsnit har 300 dage om året med solskin. Så for de vintertrætte egner Andalusien sig perfekt som langtidsferie med lys og varme.

Uundgåelige Alhambra
Hævet over byen Granada, med de sneklædte Sierra Nevada-bjerge i baggrunden, troner arabernes sidste bastion, Alhambra. Det uindtagelige fæstningsværk og sirligt dekorerede pragtpalads med sin Løvegård og skov af slanke søljer efterlader besøgende mundlamme. I dag er hele borganlægget på Unescos Verdensarvsliste og er Spaniens absolut største attraktion.

En duft af krydderier
De arabiske rødder opleves især i byer som Córdoba, Sevilla og Granada, der engang var mauriske bastioner. På Andalusiens berømte madmarkeder, mercados, kan du både dufte, se og smage indflydelsen, der er tydelig i både retterne og råvarerne, der sælges her. Duften af safran og kanel hænger i luften, og mandler, avocadoer, auberginer, dadler og appelsiner sælges på markederne. Sæt tænderne i den lokale frugt, chirimoyaen, som ligner en stor, grøn kogle og smager som en blanding af banan og pære.

Flamencoens rødder
Flamencoen, som består af guitarmusik, sang og dans, er ikke typisk for hele Spanien, som mange tror, men kun for Andalusien. Den blev skabt af sigøjnere, som boede i bydelen Sacromonte i Granada, og minder lidt om den mindre kendte andalusiske folkedans fra Sevilla, sevillanas. Begge danses stadig til byfester, og jeg kan stå inde for, at det ikke er let! Men de unge lærer dansene i en tidlig alder og danser dem sågar på diskotekerne. Tænk dig, herhjemme kunne vi nok aldrig finde på at danse folkedans kl. 3 om morgenen, men traditionerne holdes stædigt i live i Andalusien.

Sådan kommer du til andalusien
Flyv til Andalusien med Kulturrejser Europa direkte fra Aalborg eller København.
Hvornår? Oktober 2015 til marts 2016
Hvad er inkluderet? Fly København/Aalborg- Málaga t/r, 7 til 28 overnatninger på 4-stjernet hotel, morgenmad og aftensmad alle dage, flere udflugter og transport ifølge program, dansktalende rejseleder.
Priser pr. person: fra 3.995 kr.

Læs mere om rejser til Andalusien samt Spanien, og book din solferie lige her!

Du kan også kontakte Kultur Rejser Europa på tlf. 88 33 62 46

Sponsoreret indhold