Rejser

Vandsport for hele familien

17. august 2016 af Katharina Kjøge, foto: Pantherstock
Stand up paddleboarding er lynhurtigt blevet populært. Det er en sport for alle, meget lettere end at surfboarde, og så er det god motion, mens du har det sjovt. Overrask familien med en weekend til Hallands kyst i Sydsverige, hvis du har lyst til en aktiv miniferie.
Stand up paddleboarding har vundet indpas i hele Skandinavien, tag f.eks. til Hallands kyst i Sydsverige

Flere og flere danskere tager turen til Hallands kyst i Sydsverige for at prøve kræfter med en ny vandsportsgren: Stand up paddleboard (SUP) er på få år blevet populært i hele verden – også i Skandinavien.

SUP stammer oprindeligt fra Hawaii og går i alt sin enkelthed ud på at stå på et stort surfboard og padle sig frem med en pagaj.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er en sport for alle aldre – og lettere at gå til end f.eks. surfboarding, der kræver mere teknik, balance og ikke mindst bølger. Et paddleboard er større end et surfboard, og jo større bræt, jo mere stille er man i vandet, også når der kommer bølger. Et paddleboard er altså meget lettere både at balancere på – og styre end et surfboard.

Læs også: Lad Tysklands største ø overraske dig

Forbrænd 700 kalorier i timen

Det kan være lidt udfordrende at finde balancen, men når du står på paddleboardet, skal du bare padle afsted og nyde, at dine mavemuskler og arme knokler, selv om du slet ikke tænker på træning.

Tempoet er ret afgørende for din oplevelse: Padler du langsomt afsted, er det nærmest meditativt, og arbejder du hurtigere bliver turen til god motion – du kan komme op på at forbrænde mellem 500 og 700 kalorier på en time.

Miniferie til Halland

Området Halland ligger mellem Helsingborg og Göteborg i Sydsverige, og har en helt ideel kyst til alle slags vandsport - med plads til både dygtige surfere, par og børnefamilier. Det er frem for alt de åbne strande, at der sjældent er stærk strøm og de gode vindforhold, der lokker danskere, men også nordmænd, tyskere og selvfølgelig svenskere, til. Vil du helt undgå havets bølger, kan du også SUP-surfe ned ad åerne. Du behøver ikke have prøvet det før for at være med og have en sjov oplevelse.

Byerne, Halmstad og Varberg giver mulighed for at surfe på alle måder, så I kan afprøve flere forskellige sportsgrene på en weekend eller miniferie.

Læs mere om Halland i Sydsverige her!

Stand up paddleboarding er blevet en populær vandsport

Sponsoreret indhold