Kultur

Sådan tabte jeg 47 kilo

29. januar 2015 af Karin Heurlin, foto Steen Wrem og privat
Måske har du lagt mærke til Natacha Nikitas mor, Dyveke, i De Unge mødre. Kvinden, som altid støtter sin datter gennem op- og nedture. I de sidste sæsoner er der blevet mindre og mindre af hende. Helt præcist 47 kilo. Det imponerende vægttab er kommet uden sult eller motionscenter. Læs her, hvordan hun gjorde

Da vægten kom op på 98 kilo, tænkte hun: Det kan også være lige meget.
45årige Dyveke Anning har faktisk været en stor dame, lige siden hun fik Natacha Nikita og graviditets kiloene blev hængende. I mange år lå hendes vægt stabilt på 108 kilo.

Kunne ikke stoppe med Marabou

Dyveke vidste selvfølgelig godt, hun var for tung, og hun sørgede altid for at gå hurtigt forbi spejle og holdt sig langt væk fra svømmehaller. Men hun gjorde ikke noget ved sine dårlige vaner. Hun elskede kokostoppe, røde romkugler, og hun kunne sagtens spise 200 gram Marabou, selvom hun var propmæt fra aftensmaden. Faktisk kunne hun slet ikke lade være.

Natascha Nikita og hendes mor Dyveke

Krise fik hende til at ændre vaner

Det er tre år siden, Dyveke besluttede at ændre sin kost og sin figur. En beslutning, som hun tog, da hun var aller længst nede i et sort hul. Faktisk var det hendes livs krise, som fik hende til at indse, at hun var nødt til at gøre noget. På et år var tre af de mennesker, hun elskede mest, revet fra hende. Men hun havde stadig sine fem børn, som alle behøvede hende mere end nogen sinde. Det var især for deres skyld at hun valgte at ændre sin livsstil.

Mine børn skulel have mig i mange år

- Når man er så fed, som jeg var, så bliver man hurtigt drænet for energi, og det gik ikke, fordi jeg havde så meget at kæmpe med. Jeg skulle slås hele tiden, og jeg skulle jo også være der for mine børn. De skulle have mig i mange år, siger Dyveke, som tog tre måneder helt uden sukker og hvidt brød. For en chokolade narkoman som hende, var det ikke let.

- Jeg var jo afhængig, så det var da hamrende svært i starten, men jeg prøvede at finde nogle sunde alternativer, siger Dyveke, som i stedet for chokoladen om aftenen, lavede en lækker frugtsalat med skyr.

- Det smagte sindssygt godt og hjalp mod sukkertrangen.

LÆS OGSÅ: Dyvekes bedste slankeråd

Dansede på stuegulvet

I løbet af dagen, fik Dyveke seks mindre måltider med en masse frugt og grønt og intet hvidt brød. Det betød, at hun faktisk aldrig var sulten. Motionen fik hun også flettet ind uden ubehag. Tvært imod. For eksempel aftalte hun med sig selv, at hun hver dag skulle danse til mindst tre musiknumre. Og når hun handlede gik hun i stedet for at tage bussen. På den måde blev motionen mere en fornøjelse end en sur pligt.

- Hurtigt mærkede jeg, at jeg blev gladere og fik meget mere energi. Jeg var faktisk også overrasket over, hvor hurtigt det gik med at tabe sig. Faktisk var det slet ikke mit mål at tabe så meget. Jeg havde måske regnet med 10 kilo, siger Dyveke, som altså tabte sig 47 kilo på bare et år.

Har holdt vægten i tre år

Hun har nu holdt vægten i to år og har fået fjernet det overskydende maveskind efter vægttabet.

- Jeg føler mig meget stærk i dag, og jeg er da super stolt over resultatet.

Læs også Dyvekes 10 gode råd til et vægttab uden sult og motionscenter

Læs hele Dyvekes historie om krisen og hvordan hun kom igennem den i næste uge i Ude og Hjemme

Gæt hvilken ung mor der har tatoveringen

Sponsoreret indhold