Kultur

Samværet med Rosa betyder alt

30. maj 2011 af Marianne Knudsen
Dea Louise Bergstrøm lever for samværet med sin datter, der blev tvangsfjernet kort efter fødslen. Dea Louise og kæresten Rasmus vil kæmpe for at få datteren tilbage.
Foto: Steen Wrem
Foto: Steen Wrem

Nogen sender opmuntrende og støttende mails. Og så er der dem, der sender hadske og fordømmende mails. Lige fra Dea Louise og kæresten Rasmus for første gang viste sig på skærmen i reality-serien De unge mødre på Kanal 4, har de vakt blandede følelser hos seerne.

Men det kulminerede, da parret fik tvangsfjernet deres nyfødte datter Rosa blot fire timer efter fødslen. Det er nu to og en halv måned siden, og 21-årige Dea Louise Bergstrøm og 28-årige Rasmus fra Farum har efterfølgende fået lov til at se deres datter i to timer hver anden uge. Alt for lidt, mener de begge, men de er dog lykkelige for, at de i det mindste har fået lov til at se Rosa.

- Det er meget intenst, når vi er sammen med Rosa, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor hårdt det er at give slip på hende igen, fortæller Dea Louise, der konstant har sin datter i tankerne.

- Vi tænker kun på, hvornår vi skal se hende igen, siger den unge mor. Lille Rosa bor hos en plejefamilie, og der skal hun højst sandsynlig bo det næste års tid. Kommunen har nemlig vurderet parret for uegnede forældre. En beslutning, som Dea Louise og Rasmus Lassen straks valgte at anke, og som de nu venter en afgørelse på.

De unge mødre: Jeg tabte mig for mine børn

Falder anken ikke ud til deres fordel, håber de, at de i det mindste får lov til at se datteren oftere, end tilfældet er i dag.

- Jeg er virkelig ked af, at min datter måske risikerer at få samme opvækst som mig. Det vil jeg kæmpe for, at hun ikke får, siger Dea Louise, der selv blev fjernet fra sin mor som barn og boede fem år på en institution, fra hun var 11 til 16 år. Hun er dog glad for, at Rosa har fået en plejemor, som virker sød og kompetent.

- Jeg synes, hun er meget flink, og jeg er tryg ved, at hun har Rosa. Det gør det en smule nemmere. Lige nu gør de alt for at leve op til kommunens krav.

Dea Louise er i aktivering med henblik på at begynde på uddannelsen som social og sundhedsassistent. Rasmus er i fuld gang med kokkeuddannelsen, og så har kommunen forlangt, at han får en udredning for ADHD og får bearbejdet sin sorg over at have mistet sin mor, da han var blot 12 år gammel.

- Jeg er ret sikker på, at jeg ikke har ADHD, og sorgen over tabet af mor har jeg fået bearbejdet. Men hvis kommunen forlanger det, gør jeg det gerne. Jeg er parat til hvad som helst. Bare jeg får min datter tilbage, fastslår Rasmus.

Stephanie fra De Unge mødre: Jeg tilgiver ham aldrig

Sponsoreret indhold