Kultur

Sat på prøve af buffet

18. august 2014 af Karin Heurlin, foto privat
Glenn smed 60 kilo i TV3 programmet Ekstremt fed. Men vægten løb fra ham, og han tog 30 kilo på igen. Nu er der gået to år, og den 37årige fynbo er fast besluttet på at komme ned under 100 kilo. Han fortæller løbende om sine op- og nedture i kampen mod vægten til Ude og Hjemme.

Første Uge

- Fortalt til karin Heurlin

Så er jeg i gang og har tabt 1,3 kilo på en uge. Jeg havde nok håbet på mere, men det er alligevel et udemærket resultat, når man tænker på, at jeg sidste mandag var på en af de helt store prøvelser: Jeg spiste på en restaurant med buffet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom min motivation er på sit højeste lige nu, så var det alligevel svært, da jeg stod foran de seks forskellige slags kød, pomfritter, tre sovse, fiskeforret, suppe og en del andet. Buffet er altså en udfordring for sådan en som mig, der rigtig godt kan lide mad. Jeg havde lyst til at smage det hele.

LÆS OGSÅ: Følg Glenns kamp mod vægten

Et par portioner for meget

Min retningslinje for mit vægttab er kun at spise en enkelt portion til aften. Men ved buffeten blev det altså til et par portioner for meget. Og det var kun fra salatbaren en enkelt gang. Det var selvfølgelig dumt, men jeg trøster mig med, at jeg nød det - og der skal være plads til nydelse, når man taber sig. Samtidig kunne det også være værre. Jeg kom aldrig til at overspise så meget, at jeg måtte hjem og ligge på sofaen. Det ville jeg have gjort inden mit vægttab. Og små fremskridt har også ret.

Gik forbi torsdagskagen - næsten

Sådan var det også i torsdags, da jeg kom på en ny prøve: Torsdagskagen på min arbejdsplads. Jeg gik standhaftigt forbi den i kantinen efter frokost. Men da jeg var forbi lidt senere på eftermiddagen, var fristelsen alligevel for stor, og jeg skar et stykke. Men kunne et lille bitte et. Faktisk kun en enkelt mundfuld, og det var faktisk nok. Så havde jeg haft smagen i munden.

Det er mit mål at holde fast i den slags mådehold, for jeg tror på, det er vejen frem. Hvis jeg helt forbyder mig selv alt det usunde, så tipper det over på et tidspunkt, og jeg mister kontrollen. Det ved jeg alt om. Efter et år med en benhård diæt i Ekstremt fed, kastede jeg mig over alt det forbudte, og det kunne øjeblikkeligt ses på vægten.

LÆS OGSÅ: Glenns lykke varede tre måneder

To stykker chokolade smager bedre end 10

Nu vil jeg nyde de usunde ting i små portioner. Som da jeg i sidste uge så film hos en veninde, som satte Toblerone på bordet. Normalt ville jeg kaste det hele i mig, men denne gang nøjedes jeg med to små stykker. Det sjove er, at jeg faktisk nød det på en helt anden måde, end hvis jeg havde spist det hele.

Jeg skal tabe mig 30 kilo, så selvfølgelig skal jeg leve sundt langt det meste af tiden. Det gør jeg også, og jeg har været flittig både med løbeture efter arbejdet og i motionscenteret inden sengetid.

Motion er terapi

Engang imellem svigter energien selvfølgelig. I onsdags manglede jeg overskud, og jeg valgte derfor at gå en tur i stedet for at løbe. Jeg gik over seks kilometer i skoven, og det nød jeg virkelig. For mig er motion en form for terapi, hvor jeg får tænkt mange ting igennem. Det kan stærkt anbefales.

Næste gang vil jeg fortælle om den kost, som virker bedst for mig.

Læs også masser af historier om De unge mødre på udeoghjemme.dk

Hos Ude og Hjemme følger vi også De unge mødre fra Kanal 4 på tæt hold, så du kan få alt det med, som du ikke ser på tv.

Gæt hvilken ung mor der har tatoveringen

Sponsoreret indhold