Kultur

Stephanie har mistet sin oldemor: Du vil være savnet

16. januar 2016 Foto: Anders Löfstedt/TV2 - Af Kristian Bo Eriksen
- Men nu, hvor hun pludselig er væk, finder man jo ud af, hvor meget hun egentlig betød, siger Stephanie fra Årgang 0 til tv2.dk. Hun har netop mistet sin oldemor, hendes mors farmor, og det har været en svær tid for Stephanie.

-Farvel oldemor. Du vil være savnet, sådan skriver Stephanie fra Årgang 0 på Facebook som en sidste hilsen til sin oldemor, Aina, der netop er blevet begravet.

Hendes oldemor, som er Stephanies mors farmor, blev ifølge tv2.dk indlagt med lungebetændelse i december. Hun kom sig dog så meget, at hun kunne holde jul hjemme, men kort efter jul blev hun indlagt igen, og i sidste uge var det så slut. Stephanies oldemor blev 89 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Stephanies mor flytter tæt på sin datter

-Min oldemor ville være blevet 90 år til maj, så hun var selvfølgelig gammel. Men det var alligevel underligt, at hun lå i koma de sidste gange, vi besøgte hende på hospitalet. Jeg har jo været vant til, at hun altid var så fyldt med energi, når vi besøgte hende, siger Stephanie til TV 2.

Var for syg til at tale

Hun fortæller også, at hun ikke havde et meget tæt forhold til sin oldemor, fordi de ikke sås så tit.

-Men nu, hvor hun pludselig er væk, finder man jo ud af, hvor meget hun egentlig betød, siger Stephanie.

LÆS OGSÅ: Rachel chokerer sin far

Den sidste tid var Aina igen indlagt, og denne gang var hun meget syg af blodpropper i hjernen, skriver TV2.

Til tv-stationen fortæller Stephanie, at hendes oldemor i den sidste tid lå i koma, og at de ikke kunne tale med hende.

Nåede at sige farvel

-Min morfar (John. red) var på Filippinerne, og han skyndte sig at rejse hjem, så han kunne nå at sige farvel til sin mor. Og hun døde dagen efter. Så vi havde den tanke, at hun måske alligevel kunne høre, hvad der foregik omkring hende, og at hun havde ventet på, at han kom, siger Stephanie til tv2.dk.

-Jeg fortryder lidt, at jeg ikke har været så meget sammen med hende, og at jeg ikke besøgte hende oftere, siger Stephanie, som nu har besluttet at få lavet et varigt minde om sin oldemor.

LÆS OGSÅ: Emmas egen forklaring: Derfor holder jeg pause fra Årgang 0

-Jeg vil have lavet en tatovering med datoen for min oldemors fødselsdag, siger Stephanie til tv2.dk.

På tirsdag kan du klokken 20 på tv2 se næste afsnit af Årgang 0, hvor Stephanie holder sommerferie med veninderne, inden hun skal begynde i en helt ny klasse, når hun starter i 9.

Sponsoreret indhold