Kultur

Stine ramt af fødselsdepression

24. marts 2010 af Marianne Knudsen. Foto: Morten Mejnecke
Glæden over at blive mor for anden gang udeblev for Stine Hesselholdt fra De unge mødre. Der skal ingenting til, før tårerne triller
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Blot to uger efter fødslen af sit andet barn kunne 20-årige Stine Hesselholdt fra realityserien "De unge mødre" mærke, at der var noget galt. Glæden over at være blevet mor for anden gang udeblev, og der skulle næsten ikke noget til, før tårerne trillede ned af den unge mors kinder.

Og nu hvor lille Benjamin er to måneder, er det blot blevet værre. - Det er svært at forklare, men jeg er bare ikke rigtig glad. Alt kan pludselig virke uoverskueligt, og jeg skal passe på ikke at falde sammen i sofaen, fortæller Stine, der har søgt lægen for hjælp.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Stine og Benno går fra kærester til kernefamilie

- Jeg har fået konstateret en fødselsdepression og er blevet tilbudt antidepressiv medicin, men det er absolut ikke en mulighed for mig. Jeg tror, det er bedre at arbejde sig ud af det, siger Stine, der har haft en depression tidligere. Dengang var hun gravid med datteren Isabella, der i dag er halvandet år.

Kæresten var gået fra hende og forsøgte ihærdigt at få Stine til at vælge en abort. - Det var en ret hård tid, hvor mange vendte mig ryggen, fordi jeg havde valgt at få barnet. Jeg sov hele tiden og spiste ikke noget, siger Stine, der denne gang har valgt at opsøge en psykolog.

Læs også: Stine er lykkelig og forelsket

- Jeg håber, at hun kan hjælpe mig med at fi nde ud af, hvorfor jeg er så ked af det. I mellemtiden sørger jeg for at holde mig i gang om dagen. Jeg har en plan hver dag, hvor jeg selvfølgelig sørger for Benjamin, men også køber ind, vasker tøj og gør rent. Det er vigtigt, for ellers går jeg i stå, siger Stine, der selv synes, at hun burde være lykkelig.

- Jeg har to dejlige børn og en skøn kæreste, som jeg lige er blevet forlovet med. Alting er virkelig godt, men desværre er jeg alligevel trist indeni, siger den unge mor, der får al mulig støtte fra kæresten Benno.

- Men det er samtidig også svært for ham at forstå, hvorfor jeg er så ked af det. Jeg kan jo ikke engang selv forstå det, siger Stine, der dog er overbevist om, at hun nok skal klare sig ud af krisen.

Sponsoreret indhold