Kultur

Tårer af guld: De bedste glimt fra OL i Tokyo

10. august 2021 Af Anne Kristensen. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix.
De Olympiske Lege i Tokyo har budt på masser af danske medaljer, smittende vindersmil og gribende glædestårer. Her er et udpluk af de bedste billeder fra verdens største sportsbegivenhed.
Der var tårnhøje forventninger til Pernille Blume forud for OL-finalen i 50 meter fri. Den danske svømmer vandt overraskende guld i disciplinen ved OL i 2016, og hun var derfor blandt favoritterne til endnu en medalje ved legene i Tokyo. Heldigvis stod Pernille for presset og lyste op i sit velkendte smil, da hun sikrede sig en bronzemedalje til samlingen. Blume tilbagelagde distancen på imponerende 24,21 sekunder, og efter kraftpræstationen havde hun tilmed overskud til at lykønske sin svenske konkurrent, Sarah Sjöstrøm, som snuppede sølvet. Australske Emma McKeon vandt guld og satte ny olympisk rekord i tiden 23,81 sekunder. Foto: Jonathan Nackstrand/ AFP/ Ritzau Scanpix.

Der var tårnhøje forventninger til Pernille Blume forud for OL-finalen i 50 meter fri. Den danske svømmer vandt overraskende guld i disciplinen ved OL i 2016, og hun var derfor blandt favoritterne til endnu en medalje ved legene i Tokyo. Heldigvis stod Pernille for presset og lyste op i sit velkendte smil, da hun sikrede sig en bronzemedalje til samlingen. Blume tilbagelagde distancen på imponerende 24,21 sekunder, og efter kraftpræstationen havde hun tilmed overskud til at lykønske sin svenske konkurrent, Sarah Sjöstrøm, som snuppede sølvet. Australske Emma McKeon vandt guld og satte ny olympisk rekord i tiden 23,81 sekunder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Badmintonstjernen Viktor Axelsen lod tårerne få frit løb, da han i overbevisende stil vandt OL-finalen mod kinesiske Chen Long med cifrene 21-15, 21-12. – Jeg kan slet ikke stoppe med at tude, sagde han undskyldende i det efterfølgende tv-interview, som han måtte afbryde, da han knapt nok var i stand til at tale i minutterne efter triumfen. Efter medaljeceremonien satte den 27-årige dansker flere ord på den drengedrøm, som nu er gået i opfyldelse. – Jeg kan stadig huske, hvordan jeg stod ude i Odense Badminton Klub og slog boldene op til mig selv, mens jeg sagde: “Det her er OL-finalen”. Nu har jeg fandeme gjort det!, jublede den nykårede guldvinder. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix.

Badmintonstjernen Viktor Axelsen lod tårerne få frit løb, da han i overbevisende stil vandt OL-finalen mod kinesiske Chen Long med cifrene 21-15, 21-12. – Jeg kan slet ikke stoppe med at tude, sagde han undskyldende i det efterfølgende tv-interview, som han måtte afbryde, da han knapt nok var i stand til at tale i minutterne efter triumfen. Efter medaljeceremonien satte den 27-årige dansker flere ord på den drengedrøm, som nu er gået i opfyldelse. – Jeg kan stadig huske, hvordan jeg stod ude i Odense Badminton Klub og slog boldene op til mig selv, mens jeg sagde: “Det her er OL-finalen”. Nu har jeg fandeme gjort det!, jublede den nykårede guldvinder.

 

Et drama uden lige udspillede sig i havet ud for Tokyo, da Anne-Marie Rindom vandt OL-guld i sejlsportens Laser Radial-klasse. Danskeren blev diskvalificeret i den tiende og næstsidste sejlads inden det afgørende medaljerace og satte dermed sin komfortable føring over styr, men hun bevarede roen og blev nummer syv i finalen, hvilket lige nøjagtigt var nok til at bevare den samlede førsteplads foran svenske Josefin Olsson. Da guldet var i hus, kunne en overvældet Anne-Marie Rindom skrige sin glæde og lettelse ud på sejrsskamlen. Foto: AP/ Ritzau Scanpix.
Sølle 18 tusindedele adskilte Emma Aastrand Jørgensen fra en sølvmedalje, da kvindernes OL-finale i 200 meter kajak var blevet afviklet. Kortvarigt var meldingen faktisk, at danskeren havde vundet sølv, men efter nærgranskning af målfotoet blev det ændret til bronze, og sølvet gik i stedet til spanske Teresa Portela. – Jeg troede, jeg havde vundet sølv, så da den skiftede, ærgrede jeg mig, og jeg er faktisk stadig en smule skuffet, sagde Emma umiddelbart efter afgørelsen. Forhåbentlig er skuffelsen nu blevet afløst af glæde over det flotte resultat. Foto: Lee Jin-Man/ AP/ Ritzau Scanpix.

Sølle 18 tusindedele adskilte Emma Aastrand Jørgensen fra en sølvmedalje, da kvindernes OL-finale i 200 meter kajak var blevet afviklet. Kortvarigt var meldingen faktisk, at danskeren havde vundet sølv, men efter nærgranskning af målfotoet blev det ændret til bronze, og sølvet gik i stedet til spanske Teresa Portela. – Jeg troede, jeg havde vundet sølv, så da den skiftede, ærgrede jeg mig, og jeg er faktisk stadig en smule skuffet, sagde Emma umiddelbart efter afgørelsen. Forhåbentlig er skuffelsen nu blevet afløst af glæde over det flotte resultat.

 

Joachim Sutton og Frederic Vystavel har begge britiske rødder, men ved OL i Tokyo roede de for Danmark – og det gjorde de på fornem vis! I finalen i roklassen toer uden styrmand gav makkerparret alt, hvad de havde i sig, og vandt bronze, da de tilbagelagde de 2.000 meter i tiden 6,19,88 minutter. At de to roere begge er olympiske debutanter og kun har roet sammen i lidt over et år, gør blot resultatet endnu mere imponerende. De kroatiske brødre Martin og Valent Sinkovic var 4,59 sekunder hurtigere end den danske duo og vandt guld. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix.
Skeetskytten Jesper Hansen gør ikke meget væsen af sig, når man møder ham uden for skydebanerne, men i OL-finalen markerede han sig for alvor, da han sikrede Danmarks første medalje ved legene i Tokyo. Efter en afgørende duel mod amerikanske Vincent Hancock, som tog guldet, kunne den 40-årige dansker kalde sig sølvvinder og stolt fremvise sin medalje på sejrsskamlen. – Selv om jeg ikke fik kravlet det sidste skridt op ad stigen, så er jeg meget tilfreds, lød det beskedent fra den sindige skarpskytte efter medaljeceremonien. 
Foto: Alex Brandon/ AP/ Ritzau Scanpix.

Foto: Alex Brandon/ AP/ Ritzau Scanpix.

 

 

 

 

 

Sponsoreret indhold