Kultur

Toke bestemmer selv over alle sine penge

29. november 2012 af Karin Heurlin / Foto: Gregers Overvad
Barnestjernen Toke har allerede en pæn indtjening, og pengene styrer han selv. Akkurat ligesom han styrer sine sengetider. Hans forældre tror nemlig på frihed under ansvar.
Toke er kendt for sit høje strithår og store selvtillid
Toke er kendt for sit høje strithår og store selvtillid

Skuespilleren Toke på 12 år fra TV3-programmet Tro, håb og talent er fyldt med selvtillid, og selvtilliden har altid været der ifølge far Lars Bjarke, som understreger, at han aldrig har hverken presset eller opfordret sønnen til at stå på en scene.

- Tit bliver jeg selv overrasket over Tokes selvtillid, siger han og forklarer, at de i opdragelsen derhjemme altid har givet sønnen frihed og ansvar.

LÆS OGSÅ: Amanda Sisse fra De unge mødre scorer 12-taller på stribe

Tokes mærkeligste oplevelse

- Det var nok, da jeg kom ud for at optræde til en julefrokost for 500 stilladsarbejdere på Amager. De havde haft fri bar i nogle timer og var stang stive, og jeg skulle optræde med et af mine halvbarnlige numre.

- Min far stod skrækslagen ved siden af og tænkte: "åh nej, hvad nu". Men alle de her stilladsarbejdere rejste sig bare op og gik hen og sang med. De dansede rundt. Det var rigtig skægt. Bagefter stod folk i kø ud til gaden for at få autografer.

Læs også om Tokes vildeste oplevelse her...

Ingen faste sengetider

- Toke har aldrig haft faste sengetider. Vi siger bare: Husk, du skal i skole i morgen. Andre familier kæmper med børnene, når de bliver tvunget i seng. Det sker aldrig hos os, siger Lars Bjarke, som også altid har ladet sønnen stå for bestillingen af mad og drikke, når de har rejst i udlandet.

- Det har givet ham meget. På den måde har han lært at tale engelsk, omregne valuta og socialisere, siger faderen, som heller ikke blander sig, når det handler om Tokes indtægter.

Bruger mange penge

Selv om det er blevet til en del penge, får den 12-årige dreng det hele selv, og han ved udemærket, hvordan man læser en faktura, og hvor meget han betaler i skat.

- Toke har selvfølgelig flere penge end sine jævnaldrende, og han bruger også mange penge. Han kan især godt lide at have de nyeste spil. Og så er han gavmild, siger Lars Bjarke og fortæller med stolthed om Tokes arrangement i organisationen Familier med Kræftramte børn.

LÆS OGSÅ: Laura fra X Factor lever stadig af successen, som fulgte med programmet

Gav 20.000 kr. til kræftramte børn

Toke har tidligere startet en indsamling til foreningen, hvor han af egen lomme donerede 20.000 kroner, og det har sin grund. Som helt lille tilbragte han nemlig mange timer i forældrenes blomsterforretning over for Rigshospitalet, hvor han ofte legede med kræftramte børn.

Men virkeligheden var næsten ubærlig, når Toke efterfølgende så på, at hans forældre arrangerede bårebuketten til legekammeratens lille kiste. Barske oplevelser, som for altid vil være under huden på Toke, uanset hvor høje klapsalver han møder.

Lige nu spiller Toke Mads i Jul i Gammelby på Folketeatret i København.

Sponsoreret indhold