Kultur

Tre gange krimi

2. november Af Anna Møller.
Foto: Unsplash.
Efterårstid er læsetid, og hvorfor ikke få benene op til en spændende bog? Her er to bøger om virkelighedens opklaringssager – og en kriminalroman om livet inden for murene.
En skygge af en hånd, der holder en pistol

1. At afsløre en morder

I en ny true crime-bog kan du få et unikt indblik i de sager, som anklager Jeanette Wincentz Andersen ikke har kunnet slippe gennem tiden, bl.a. det voldsomme æresdrab ved Slagelse Banegård, hvor den kun 18-årige Ghazala Khan i 2005 blev dræbt af sin egen bror, og hendes ægtemand blev dødeligt såret.

Jeanette Wincentz Andersen arbejdede 40 år som anklager inden sin pension og var også tilknyttet sagen om Emilie Meng – den eneste sag, hun den dag i dag ville trække i arbejdstøjet for at følge til dørs.

Bogen "At afsløre en morder"
Foto: PR.

Jeanette Wincentz Andersen og Christina Ehrenskjöld: At afsløre en morder. People’s, 280 kr. Udkommer torsdag.

2. Syv m2 med lås

Under skrivningen på det afsluttende bind i sagaen om Afdeling Q har Jussi Adler-Olsen lavet et stort forarbejde i virkelighedens verden og bl.a. været inden for murene i Vestre Fængsel.

I sidste kapitel om Carl Mørck, Assad og alle de andre finder vi nemlig Carl Mørck bag lås og slå efter anklager om at være involveret i en nu afdød kollegas beskidte tricks, og i det voldsomme fængselsmiljø er han naturligvis jaget vildt. Ikke mindst, fordi der er en dusør på hans hoved…

”Syv m2 med lås” er et must for Jussi-fans, og som altid suser man gennem siderne.

Bog fra Jussi Adler-Olsen
Foto: PR.

Jussi Adler-Olsen: Syv m2 med lås. Politikens Forlag, 320 kr. Udkommer torsdag.

3. Terror i København 1985

En sommerdag i 1985 ankom tre mænd med morgentoget fra Sverige, og med sig havde de bomber, som de lod springe foran et amerikansk flyselskab og foran den københavnske synagoge i Krystalgade.

I alt blev en dræbt og 27 såret ved terrorangrebet, der rystede hele landet – ikke mindst, fordi der endte med at gå fire år, inden sagen blev opklaret. Anne Lea Landsted, der giver os den rystende true crime-historie om terrorhandlingen, er udannet journalist og forfatter til bl.a. ”Golden State Killer” og ”Mordmotivet”.

Bogen "Terror i København 1985"
Foto: PR.

Anne Lea Landsted: Terror i København 1985 – det fældende bevis. Kriminalforlaget, 300 kr.

Sponsoreret indhold