Kultur

Ugens bog: "Betonhjerter"

10. juni Af Anna Møller.
Foto: Colourbox.
Ugens bog hedder Betonhjerter, og den er skrevet af Sara Rahmehs. I korte træk handler bogen om en række forskellige beboere i en betonblok på Vestegnen, som hver især har sine udfordringer.
Kvinde læser en bog i naturen

Veloplagt debut fra Vestegnen

Sara Rahmehs ”Betonhjerter” er charmerende og letlæst, og bag romanens små portrætter af beboerne i en betonblok på Vestegnen gemmer sig også et par plottråde at holde fast i. Én er, hvem der er far til den baby, som frisøren Tania er nedkommet med, en anden er, da Jasmins mor bliver syg.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jasmin, der er hovedperson og en særdeles vidende fortæller, går i gymnasiet med vennen Malik, som hun er vild med. Maliks forældre kunne egentlig godt tænke sig, at han overtog familiens bazar og grønthandel, men Malik er flyvsk og ryger for mange joints nede i rygerkælderen. Tania har en efterfødselsreaktion, og viceværten Johnny prøver på at få kontakt til sin voksne søn, selvom ølflaskerne trækker mere i ham.

Alt i alt et levende persongalleri, man ikke bliver væk i, og med beskrivelser, der både er rammende og morsomme. Som her, hvor Johnny lakonisk introduceres: ”Han kalder de fleste kvinder for sure kællinger (…). Spørgsmålet er bare: Var de sure kællinger, da de mødte ham? Eller blev de sure kællinger af at kende ham?” Alt i alt en underholdende og veloplagt debut med smittende energi og fortælleglæde.

Sara Rahmeh: Betonhjerter. Alpha, 250 kr.

Bogen: "Betonhjerter"
Foto: PR.

Sponsoreret indhold