Kultur

Ugens bog: "Farerne ved at ryge i sengen"

28. oktober Af Anna Møller.
Foto: PR.
Døden er alle steder i Mariana Enriquez’ fantastiske ”Farerne ved at ryge i sengen”, men det betyder ikke, at novellerne er trist og sorgfuld læsning.
Bogen: Farerne ved at ryge i sengen

Bogen summer af liv, og på besynderlig vis er man rigtig godt underholdt.

I ”Opgravningen af Angelita” forfølger et dødt – og næsten opløst – spædbarnslig fortælleren i et forsøg på at vende hjem til der, hvor hun blev gravet op, og i ”Jomfruens Tufstenbrud” tager en flok teenagepiger en grusom hævn, da ham, de har kastet deres kærlighed på, ikke rigtig lægger mærke til dem.

Det lyder måske dystert – og titelnovellen ”Farerne ved at ryge i sengen” er da også en nedslående historie om at leve et begrænset liv, mens man længes efter en stjernehimmel – men Mariana Enriquez skriver levende og legende let.

Man køber uden undren både vanvid, ånder og hjemløse spøgelser, der huserer i de ofte lidt gotiske noveller om menneskesindets afkroge, og der er kun brug for få sætninger til at sætte en scene.

Det er overlegent og understreger, at Mariana Enriquez er klar til at indtage fællestronen som en af Latinamerikas stærkeste forfattere.

Mariana Enriquez: Farerne ved at ryge i sengen. På dansk ved Liv Camilla Skjødt. Vinter Forlag, 250 kr.

Bogen: Farerne ved at ryge i sengen
Foto: PR.

Sponsoreret indhold