Kultur

Ugens bog: "Hafni fortæller"

16. september Af Anna Møller.
Foto: Colourbox.
Er du på udkig efter en ny bog - så prøv Helle Helles nye roman "Hafni fortæller".
Kvinde læser en bog

Minimalistisk smørrebrødsrejse

Det er let at afskrive Helle Helles nye roman ”Hafni fortæller” som en typisk Helle Helle-bog. En bog uden megen handling, hvor vi bevæger os retningsløst rundt i udkantsdanmark med en stille eksistens som hovedperson. En karakter, der ofte har en langt mere ekstensiv historie end den, der fortælles på overfladen. Undervejs sker der bare mere og andet i ”Hafni fortæller”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Romanen er én kontinuerlig – og meget detaljeret – genfortælling af en såkaldt smørrebrødsrejse, som veninden Hafni har foretaget på tværs gennem landet. En dag ringer hun fra en rasteplads og gennemgår hele forløbet, stort set uden at komme ind på den skilsmisse, der satte drømmen om en smørrebrødsrejse i gang. Men under de utallige snaps og sild og småakavede samtaler med de fremmede mennesker, Hafni møder, lurer ensomheden, skammen og tomheden, og det er elegant formidlet af Helle Helle.

Som læser aner man sproglige eksperimenter og billedsprog, som ellers ofte holdes ude af forfatterens stringente og lakoniske stil, og den elskelige Hafni kommer længere ned i den miserable sump end tidligere set. Det er fedt, når tøjlerne slappes, og Helle Helle udviser samtidig stor bevidsthed om mennesker og vigtigheden af at vise medmenneskelighed.

Helle Helle: Hafni fortæller. Gutkind, 270 kr.

Bogen Hafni fortæller
Foto: PR.

Sponsoreret indhold