Kultur

Ugens bog: "Hjemsted"

29. april Af Anna Møller.
Foto: Colourbox.
"Hjemsted" handler om kærlighed og identitet i Sønderjylland, hvor de danske og tyske forhold bliver udfordret op til og under 2. verdenskrig.
En bog

Anna Elisabeth Jessen befinder sig tydeligvis komfortabelt i emnet for sin nye roman, ”Hjemsted”. Det sønderjyske – og forholdet mellem de tyske og de danske rødder i det område – står stærkt i forfatterskabet, og med sin tematik lægger ”Hjemsted” sig op ad debuten, ”Om hundrede år”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De danske og tyske tilhørsforhold bliver sat på spidsen op til og under 2. verdenskrig, og i romanen følger vi en række personer fra 1937 og frem til i dag. Margrethe er en ung virksom lærerinde, der ender med at arbejde for Modstandsbevægelsen, og hun bliver noget forjaget forlovet med soldaten Johannes, der senere bliver SS’er på trods af sit danske ophav. Peter er derimod en del af det tyske mindretal i Sønderjylland, men samtidig er han langt fra en nazistisk tankegang.

”Hjemsted” vil meget, og den når også meget gennem en dokumentarisk, detaljeret og velresearchet tilgang. Desværre lærer vi aldrig romanens personer at kende specielt godt, og særligt Johannes opnår aldrig en dybde på trods af hans megen taletid. Derfor ender også ”Hjemsted” som en noget forjaget oplevelse, hvor vi især i bogens anden halvdel suser gennem årene.

Anna Elisabeth Jessen: Hjemsted. Gyldendal, 300 kr.

Bogen "Hjemsted"
Foto: PR.

Sponsoreret indhold