Kultur

Ugens bog: "Jeg er egentlig ikke sådan"

15. april Af Anna Møller. Foto: Colourbox.
Foto: Colourbox.
Ugens bog "Jeg er egentlig ikke sådan" er en roman, der handler om frygten for andres blik, længslen efter at blive anerkendt og det risikable ved at lukke andre mennesker ind på livet af sig selv
En åben bog og et par læsebriller

Fra den værste vinkel

Marie Aubert er virkelig en mester til at skrive præcist om vrede, misundelse og følelsen af at være afvist, så man både klukler og græmmes. Den nye roman ”Jeg er egentlig ikke sådan” handler om Linneas konfirmation og er fortalt fra forskellige familiemedlemmers synsvinkler.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Linneas far drømmer om friheden hos en ny kvinde og er i virkeligheden i dyb sorg over sin mors død, farfaren er ensom, og selv okser Linnea rundt på en cykel efter en afvisning fra en ældre veninde. Faster Hanne er tilbage til sin nieces konfirmation, men hun har svært ved at være rigtigt til stede og give slip på fortiden med mobning og manglende forståelse, og hun kan ikke overgive sig til den kvinde, der egentlig gerne vil have hende.

Hos Marie Aubert viser mennesker sig tit fra deres værste vinkler, og den norske forfatter har en befriende elegant måde at skrive om alle de små magtkampe, der finder sted gennem sprog og usagte hentydninger. ”Jeg er egentlig ikke sådan” er menneskeklog på den allerbedste måde, og romanen er sublim moderne prosa. Hold øje med hende her!

Marie Aubert: Jeg er egentlig ikke sådan. På dansk ved Thomas Korsgaard. Lindhardt og Ringhof, 230 kr.

Bogen "Jeg er egentlig ikke sådan"
Foto: PR.

Sponsoreret indhold