Livsstil

Lav en kopi af dig selv til online tøjkøb

29. januar 2014 af Louise Søgaard, foto: fits.me
At købe tøj, der passer perfekt, er næsten umuligt, når du handler på nettet. Men nu kan du lave en kopi af din krop til prøverummene i cyberspace. Det eneste, du skal gøre, er at taste dine mål ind. Derefter kan du se tøjet på dig selv.

Nu er det snart slut med at skulle på posthuset for at sende for småt tøj tilbage til H&M, Zalando, asos og alle de andre steder, du køber tøj på nettet. Fremover vil du ikke være i tvivl, om tøjet passer dig. En præcis kopi af din krop i cyberspace har allerede vist dig, hvordan det sidder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kopien prøver tøj for dig

Sådan en virtuel kopi af dig - din personlige virtuelle mannequin er netop lanceret af forskere fra University of Tartu i Estonien. Sammen med det tyske firma Human Solutions, står de bag www.fits.me.

Forskerne har skabt en database fyldt med forskellige kropstyper. De mest kendte tøjfirmaer som fx Hugo Boss og Adidas har taget fits.me i brug. De tilbyder deres online-kunder et særligt prøverum, hvor kunden blot indtaster sine mål og dermed skaber en mannequin, som er en tro kopi af dem selv.

Derefter får du som kunde et præcist billede af, hvordan mannequinen med din kropstype og mål ser ud med det valgte stykke tøj. Synes du, at størrelsen ser lidt for lille ud, trykker du blot på en anden størrelse i prøverummet, og straks har mannequinen skiftet tøj. På den måde undgår du at få en jakke med for korte ærmer, en nederdel der er for stram, eller en bluse, som strammer over brystet.

Tøjet vil altid passe

Forskerne og det tyske firma har skabt deres tjeneste ud fra en stor viden indenfor prøverums-strabadser. Inden de lancerede deres virtuelle mannequin, fotograferede de tøj på tusinde af prøve-kroppe. På den måde opnåede de et indblik i, hvordan tøj sidder på de forskellige kropstyper og størrelser.

Virker også uden præcise mål

Kender du ikke dine mål, kan du også nøjes med at indtaste din højde, din vægt og din kropstype. Det er nok til at skabe en virtuel kopi af din krop og vise dig, hvad du kan passe, og hvad du ikke kan passe. Der er endda mulighed for at vælge om du ønsker et stramt eller løst look. Mannequinen vil vise dig, hvad du bør købe. På billedet fra Hugo Boss prøverum vises str. 14 på en kunde. Kunden kan blot trykke på en af de andre bøjler med samme stykke tøj, for at se en større eller mindre størrelse på sin kopi.

Dansk firma blandt de første

Indtil videre er det kun en håndfuld tøjfirmaer der benytter den virtuelle mannequin, men det varer nok ikke længe, før alle der handler med tøj på nettet vil tilbyde sine kunder det. Den danske detailforretning Bilka har allerede købt tjenesten til deres online tøjkunder.

Du kan afprøve mannequinen med din krop hos Hugo Boss. Du skal blot trykke på knappen "Virtual fitting room" under blazerens pris, og indtaste dine mål HER

Få råd til lidt mere, med en rabatkode til Asos er der store besparelser på lige det du ønsker dig – Find den her: rabatkode asos

Skal du investere i en ny vinter-gaderobe? Få råd til meget mere med en rabatkode til Zalando, - Fin den her zalando rabatkoder

Sponsoreret indhold