Livsstil

Må bruge mobil i timerne

23. september 2008 af Redaktionen, Foto: Poul Anker
På Lyshøjskolen får eleverne fra 4. til 9. klassetrin ikke længere konfiskeret deres mobiltelefoner. Tværtimod opfordres de til at bruge dem i timerne som et pædagogisk redskab til at lære og forstå.

På Lyshøjskolen i Koldingforstaden Strandhuse er det ikke bare tilladt, men nærmest en nødvendighed, at have mobilen med i skole og sidde klar ved tasterne, mens der undervises.

Et pædagogisk redskab
Telefonen, der anvendes som et pædagogisk redskab, skal dog være på lydløs i timerne, og eleverne må ikke sende sms-beskeder. Det som eleverne kan bruge telefonen til er f. eks at fotografere et regnestykke på tavlen, eller optage lyd fra en tysktime.
- Når de fotograferer de forskellige læreprocesser, øger det deres forståelse og ansvar for undervisningen. Vi tror, det vil øge det faglige udbytte, fortæller skoleinspektør Jørn Jørgensen.

Digital portefølje
Tore Eickhardt, der er klasselærer i 6. d, har fået timer til at uddanne udvalgte elever i alle klasser til superbrugere, der kan hjælpe kammeraterne med at bruge mobilens kalender, kamera og lydoptager.
Men der er også muligheder i fag som billedkunst og musik, hvor forældrene har svært ved at følge med i, hvad der sker i undervisningen. Alle elever skal oprette en digital portefølje, en virtuel samlemappe på skolens server, hvor de løbende lægger lyd og billeder ind fra disse kreative fag.

LÆS OGSÅ:

Fra skolepige til topmodel

Gravid 14-årig: Jeg beholder barnet

Skal du have ny mobil? Med en rabatkode til Call me får du råd til langt mere. - Få din rabatkode her rabatkoder callme

Skal du have en ny smartphone? Med en rabatkode til Telia får du råd til langt mere. - Få din rabatkode her Rabatkoder telia

Sponsoreret indhold