Livsstil

Majkens mor døde på mystisk vis: Hun lå på en dyne på gulvet

23. juni 2019 af: Anne Kristensen
Foto: Søren Lamberth.
Majken mistede sin mor, Bente, for tre år siden. Hun blev fundet livløs på sit arbejde, og obduktionen afslørede ingen dødsårsag. Uvisheden er svær for Majken, og nu søger hun svar via Ude og Hjemmes clairvoyant.
Afdødekontakt

Majken mistede sin mor, Bente, for tre år siden. Hun blev fundet livløs på sit arbejde, og obduktionen afslørede ingen dødsårsag. Uvisheden er svær for Majken, og nu søger hun svar via Ude og Hjemmes clairvoyant.

Majkens mor, Bente, var frisk og glad som altid, da hun en festlig søndag i 2016 var med til at fejre sit barnebarn Patricks 6-års fødselsdag. Da hun senere på dagen vinkede farvel til familien for at rejse på job i Norge, anede ingen, at det var sidste gang, de ville se hende i live.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tre dage senere blev hun fundet død af nogle kollegaer på det hjem, hvor hun arbejdede som operationssygeplejerske og boede i hverdagene. De havde undret sig over, at hun ikke var mødt op til tiden om morgenen, som hun plejede, og var derfor gået ned på hendes værelse, hvor de fandt hende livløs på en dyne på gulvet.

Læs også: Brev til Anne-Marie Østersøe: Jeg vil ikke have hans familie boende

Bentes død var et kæmpe chok for alle. Hun fejlede ingenting, og Majken havde snakket med hende så sent som aftenen forinden, hvor de havde aftalt snart at tage på en sjov mor-datter-tur, som de havde gjort så mange gange før. Bente var nemlig ikke kun Majkens mor, men også hendes bedste veninde.

Nu var hun i stedet død i en alder af blot 57 år, og sorgen var helt ubærlig for Majken, der fik en depression og mange dage havde svært ved overhovedet at komme ud af sengen.
Heldigvis er hun siden kommet ud af depressionens mørke, men sorgen fylder stadig ubeskriveligt meget hver eneste dag, og det samme gør de ubesvarede spørgsmål omkring moderens død. Den efterfølgende obduktion afslørede nemlig ingen dødsårsag.

Hvad døde Bente egentlig af? Led hun, inden hun gik bort? Og har hun det godt, hvor hun er nu? Majken har et brændende ønske om at få svar på disse spørgsmål, så hun langt om længe kan få ro i sindet. Hun har derfor kontaktet Ude og Hjemmes clairvoyant, Selma Ambirk, i håbet om, at Selma kan hjælpe hende videre i livet.

Får hurtigt kontakt

Selma møder Majken i hendes hjem i Brøndby, og der går kun ganske få sekunder, før hun mærker en feminin energi i rummet.

– Jeg kan mærke, at det er en person, der meget gerne vil igennem til dig. Hun bliver ved med at sige ”min pige”, og så viser hun mig sin hånd, der tegner dig på ryggen. Jeg bliver også ved med at høre ordet ”Malle”, så jeg ved ikke, om det er noget, du er blevet kaldt? spørger Selma.

Majken griner overrasket og tørrer den første tåre væk fra øjenkrogen. Da hun var mindre, tegnede hendes mor hende ofte på ryggen med hånden, og Malle har længe været Majkens kælenavn.

Læs også: Brev til Anne-marie Østersøe: Jeg ønsker kontakt med min afdøde mor

– Godt. Så har vi den rigtige person igennem, smiler Selma og fortsætter:

– Jeg begynder allerede at blive lidt stakåndet og tung i kroppen, når jeg mærker hende. Hun prøver at vise mig, hvordan hun døde, og det er vigtigt for hende at få det forklaret til dig. Jeg fornemmer, at hun lå i sin seng, og pludselig blev hun svimmel og fik en snurren i sin ene arm. Så hun prøvede at rejse sig op, men faldt ned på gulvet i stedet, og hun må have trukket dynen med sig under faldet. Hun bliver ved med at tage sig til hjertet, og så knipser hun, så det må være gået hurtigt. Jeg får følelsen af, at hun døde af et hjertestop, men hun led ikke på noget tidspunkt, og det var først, da hun kom over på den anden side, at det gik op for hende, at hun ikke var her mere.

Majken lader nu tårerne få frit løb. Det er en stor lettelse for hende endelig at få forklaret omstændighederne omkring sin mors død, men samtidig er det naturligvis en barsk oplevelse at få detaljerne genfortalt.

Fester i himlen

– Har hun det godt, dér hvor hun er nu? spørger Majken stille.

– Hun har en fest! Der er let og lyst, hvor hun er, og hun er sammen med din mormor. De passer på hinanden, så du skal ikke bekymre dig om hende, siger hun. Prøv at nyde livet i stedet og find glæden frem igen.

Det er okay at have de dage, hvor man bare er ked af det og kommer ud med de svære følelser, men hun ønsker, at du fokuserer på de glade minder, så sorgen ikke fylder alt for dig. Hun kommer igennem med en utroligt kærlig personlighed, og jeg fornemmer, at hun er meget omsorgsfuld over for alle – ikke mindst dig. Hun viser mig et dyk nedad, som om du har været nede i et sort hul. Har du haft det særligt svært på et tidspunkt efter hendes død, spørger Selma?

Majken nikker. Hendes depression ramte hårdt, men hun kæmpede sig ud af den for sin families skyld. Ligesom sin mor har Majken nemlig altid sat andres ve og vel først.

– Du skal være stolt af dig selv. Se, hvad du har rejst dig fra. Du er jo faktisk utroligt stærk, selv om du måske ikke selv synes det. ”Du gør det så fint, Malle”, bliver hun ved med at sige, og så viser hun mig foldede hænder som et tegn på, at du bare skal tro mere på dig selv, og så skal det hele nok gå. Arvede du en halskæde fra hende? spørger Selma så.

– Ja, siger Majken og smiler.

– Hun siger, at hendes energi stadig er i den, så gå med halskæden, når du har det svært. Så er hun der for dig, ligesom hun altid har været. Bare på en anden måde. Hun vil også gerne have, at du går ture i naturen.

Læs også: Mød Ude og Hjemmes nye clairvoyant: Jeg taler med de døde

Det vil gøre dig godt, og det er dér, hun vil prøve at komme igennem til dig. Hun er altid lige i nærheden, når du har brug for det. Du er ikke alene, selv om du nogle gange kan føle det sådan.

Selmas ord rører Majken dybt. Hun har ofte følt sig ensom efter moderens død, selv om hun har både sin mand, Lennert, og sønnen Patrick hos sig. Det varmer hende at vide, at hendes mor også stadig er der.

– Din mor taler om en dreng nu. Hils min dreng, bliver hun ved med at sige. Har du en bror? spørger Selma pludselig.

– Nej, men jeg tror, det er min søn, hun mener. De var tæt knyttede, siger Majken stærkt bevæget og fortæller, at Patrick tit overnattede hos sin mormor og elskede at blive forkælet af hende. Han var derfor sønderknust, da hun døde, og selv om det nu er tre år siden, spørger han stadig efter hende næsten hver dag.

En mormorstjerne

– Jeg får vist en stjerne nu. Giver det mening, spørger Selma?

– Ja, siger Majken overvældet. Om aftenen kigger hun og Patrick ofte op på himlen efter en helt særlig ”mormorstjerne”. En stjerne, som de selv har udpeget som et symbol for Bente.

– Hun er med jer, når I kigger op på himlen, og hun vil også gerne have din tilladelse til at komme igennem til din søn, når han har brug for det. Det vil mest være, når han drømmer, for hun er bange for at skræmme ham, siger Selma. – Det må hun gerne, smiler Majken.

Læs også: Louise fra "Landmand søger kærlighed": Allan var manden i mit liv

– Det takker hun dig for. Og hun roser dig for, hvor god en mor du er. Du har været rigtig god til at tale med Patrick om hans sorg, når han har mærket den stærkest. Og du skal ikke være bekymret for ham. Han er en stærk lille dreng, og han skal nok klare sig godt her i livet. Jeg tror, han får et job, hvor han kommer til at bære uniform, og hvor han passer på andre, ligesom hans mormor gjorde, siger Selma, som pludselig begynder at grine.

– Nu viser hun mig altså boller i karry. Giver det overhovedet nogen mening for dig? spørger hun så.

Majken griner også.

– Ja. Det er min søns yndlingsret, og han spurgte faktisk efter det tidligere i dag, siger hun.

– Det skal du lave til ham, mener din mor. Men du må ikke komme så meget karry i, siger hun drillende. Det er hendes måde at løfte stemningen lidt på. Det skal ikke være så dystert det hele, siger Selma og tilføjer:

– Hun begynder at trække sig nu, så jeg vil lade hende gå. Men husk, at hun altid er omkring dig, når du har brug for hende. Hun er kun en tanke væk.

– Det vil jeg huske, siger Majken og tager sine sko og sin jakke på. Hun vil ud at gå en tur i naturen. Hvis hun er heldig, møder hun måske sin mor igen.

Sponsoreret indhold