Mimi - Kærligt talt

Venindens gamle hund lider

27. juni Af Mimi Jakobsen
Foto: Shutterstock
DN's veninde har en gammel hund, der skranter, men hun og hendes kæreste vil ikke til gå til dyrlægen med den. De mener, at naturen må gå sin gang. DN er bekymret for, om hunden lider. Skal hun blande sig igen?
Gammel hund ligger på gulvet og ser træt og uoplagt ud.

Hej Mimi

Min venindes kæreste har en hund, der på sin vis fulgte med, dengang de flyttede sammen. Det er en sød hund, der er kærlig og velopdragen. Den er nu omkring 14 år, og sidst jeg talte med min veninde, fortalte hun, at den nok ikke har langt igen. Hun beskrev samtidig dens opførsel for mig, og det lød det i høj grad, som om den var rigtig syg og ikke bare ”skrantede”, som hun betegnede det.

Jeg foreslog forsigtigt, at den skulle til dyrlægen, for det ville være synd, hvis den led. Men det ville hun ikke høre tale om. Hun havde den indstilling, at naturen måtte gå sin egen gang – på den måde kunne kæresten også have hunden i så lang tid som muligt!

Jeg har tænkt meget på det stakkels kræ siden. Jeg er overbevist om, at den er meget syg, og at den lider. Skal jeg blande mig igen?

- Bedste hilsner DN

Kære DN

Ja, det skal du. Vi har en særlig forpligtelse til at reagere på vegne af væsener, der ikke selv kan udtrykke sig. Det kan være utroligt smertefuldt af få aflivet et dyr, man holder meget af. Heldigvis forstår de fleste, at det er nødvendigt, hvis dyret lider.

Så du må til det igen. Måske skal du denne gang appellere til kæresten, for det er jo hans hund og hans ansvar. Det kan være, de ligefrem mangler et skub for at få taget sig sammen. Du må nok regne med, at du skal skrue bissen en lille smule på og ikke bare forsigtigt antyde.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Skriv til Mimi

Hver uge svarer Mimi Jakobsen skarpsindigt og med et glimt i øjet på stort og småt.

Hvis du har et spørgsmål til Mimi Jakobsen, kan du skrive til hende på e-mail: [email protected].

Sponsoreret indhold